HunHír.info

2019. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

A XXI. századi Hiszekegy

2005. május 19.
G. Kirkovits István - Rockszerda

Az idei csíksomlyói búcsú utazás volt az időben. Vissza oda, amikor a magyarság szinte egy emberként nem akart mást, csak visszaszerezni. Most, a globális világban megint időtálló a régi hármas jelszó. Hiszek egy Istenben, egy hazában és Magyarország feltámadásában. Ez volt idén Csíksomlyó üzenete a Napba Öltözött Asszony örömére. (Képriporttal)

Menedék - Baráthosi

A könny nem szégyen, nem gyengeséget jelent, hanem magasztosulást, és elérzékenyülést. A könny nem manipulált, a könny nem előre gyártott, a könny a szemből jön, a szívből fakad, ezért emberi. Könnyezett a csíksomlyói kegyszobor is, legalábbis mindenki odaképzelte a természetes cseppet az arcra, aki megérintette a sugárzó hársfát, a több száz éve becsben tartott értéket, a természetes hidat Isten és az ember között.Amikor nőtt a sokaság a Hármasoltár környékén, és a domboldalt betöltötte a soha nem látott méretű tömeg, amikor lobogtak a zászlók, és felhangzottak az egyházi énekek, akkor érződött igazán, hogy hármas hitvallás ez a javából. Áhítat az égiek felé, makacs erőt mutatás a külvilág felé, s egy az Isten, egy a nemzet gondolatának tolmácsolása. A feltöltődés a közösségből fakad, isteni szikrával és emberi akarattal, mert nem lehetett elfelejteni azt, hogy hétszáz kilométerre a Lánchídtól helyben megmaradt, s oda, Csíksomlyóra most a kicsi országból is megérkezett több százezer magyar.A nyírfaág a győzelmet jelentette a külső világ, a beolvasztó kísérletek, a nép- és a nyelvbutítás felett. Jó, hogy van egy alkalom, amikor a világ minden szegletéből odasereglettek értik egymás szavát, és az egyhez imádkoznak. Az egy a hithűnek, az újszövetség követőjének is ugyanazt jelenti, mint aki magában keresi az Istent. A hit és a vallás itt egybeolvadt hitvallássá.Hinni a bennünk lakozó Istenben, hinni a haza megtartó erejében, és hinni abban, hogy a Kárpátok karéjéban szorított több ezer éves múltú nép egyszer majd leveti a látványos és a bujtatott rabigát egyaránt, s elei jogán felemelt fejjel adja tudtára a világnak a magyar nép, a magyar nemzet és az Isten adta haza örökkévalóságát.

Kapcsolódó hírünk:
Reggel láttam a Szűzanyát, páterka

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat