HunHír.info

2019. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Bakó Lajos igazsága

2005. március 10.
Rockszerda - G. Kirkovits István

Az elmúlt napokban az interneten lógott a fél ország, mert a világhálóra feltett újabb és újabb ügynöklisták teljes mértékben felborzolták a kedélyeket. Közzétette saját gyűjtését egy Szakértő'90 fedőnévvel szereplő máig ismeretlen személy, vagy szervezet, és a publikációval kapcsolatban számos hitelesítő vélemény, illetve elvető megállapítás látott napvilágot. Sokan Németh Miklós listájaként aposztrofálták a névsort, korabeli politikai illetékesek közül pedig jó néhányan elfogadhatatlannak és hiteltelennek tartották az anyagot. Németh Miklós volt miniszterelnök azt mondta, hogy nem emlékszik már pontosan, hiszen olyan régen volt, de tény és való, hogy ez a lista okozott a legnagyobb bonyodalmat a magyar közélet berkeiben.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A Szakértő'90 által szignált listán a rendszerváltó pártok közül megemlítik a Magyar Demokrata Fórum (MDF) úgymond beszervezettjeit, és a sorban közvetlenül Csurka István után ötödikként szerepel egy bizonyos Bakó Lajos. Az Egyházasrádócon 1960. december 2-án született férfi, édesanyja Boda Irén. Így a személyi adatok alapján teljes mértékben azonosítható. Az MDF vezetői, amikor megtekintették az ominózus anyagot, sietve reagáltak: nem lehet az ő volt képviselőjük rajta a listán, mert személyi adatai nem egyeznek a dokumentumon találhatóval. Ebből a megközelítésből is hiteltelennek minősítették az anyagot.

A dolog csattanója, hogy jelentkezett az igazi Bakó Lajos, vagyis az a személy, akire ráillik az életrajzi felsorolás. Csakhogy ez az ember egy vidéki állattenyésztő, aki soha nem volt az MDF, de még más pártnak sem a tagja, és sohasem került kapcsolatba politikai szervezettel. A letűnt rendszerben beszervezni soha nem akarták, őt meg nem keresték, adatszolgáltatásra nem kérték, és természetszerűleg ügynöki-besúgó tevékenységet nem folytatott, jelentéseket nem készített. Bakó elmondása szerint újságíróval is csak egyszer találkozott, amikor a hetvenes években megkeresték a helyi laptól, hogy meséljen a TSZ állattenyésztési versenyéről.

A Vas megyei Egyházasrádócra, s a környező településekre is eljutott már az internet, s azok, akik ismerik Bakó Lajost és barangolnak a világhálón, egyből úgy gondolták, hogy a falubelijük szerepel az anyagban. Jól gondolták, mert hangsúlyozzuk, a személyi adatok valósak. Mit jelenthet mindez? Több mint valószínű, hogy az MDF-es politikust a lista készítői, vagy a korábbi ügynökök, besúgók valami tévedés folytán egy valós személy adataival ruházták fel. Mint mondottuk, az MDF a valótlan személyi adatokra hivatkozott, amikor védelmébe vette volt képviselőjét. Feltesszük a kérdést: ki védi meg viszont Bakó Lajost, azt az embert, aki tényleg Egyházasrádócon a listán szereplő időpontban született Boda Irén gyermekeként, és most érthetetlenül áll a történtek előtt?

A falubeliek talán megértik, hogy mégsem lehet ő, hiszen addigi élete, munkássága is bizonyíték arra, hogy nem lehetett kapcsolatban az elnyomó rendszer titkosszolgálatával. Ám ki ad neki jogsegélyt? Ki mondja meg végre hivatalosan, hogy több mint valószínű, hogy kompromittálni akartak egy politikust, vagy valamiért az odakerült erre a listára, de véletlenül adminisztrációs hibák folytán a képbe került egy kisember? Bocsánat.

Bakó Lajos több országos sajtóorgánumhoz is fordult ez ügyben, de azok nem foglalkoztak vele. Mi kiállunk igazáért, mert hiszünk az egyszerű ember győzelmében.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat