HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Állócsillag, hullócsillag

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Nap, mint nap azt sulykolják a közvéleménybe a hivatalos körök, hogy a jelenlegi hatalmas mértékű kormányválság egyik előidézője a gazdasági miniszter személye körül kirobbant koalíciós vita volt. Csillag Istvánért minden potenciális tartalékát bevetették a szabad demokraták, noha mindkét térfélen úgy pattogott a labda, hogy azért próbálták Csillag közvetlen jelentőségét csökkenteni. Medgyessy kampányígéretének, autópálya-építésnek elmaradásáért talán a visszavonulót fújt miniszterelnök keresett is volna egy bűnbakot, noha a is nyilvánvaló és természetes, hogy ebben a fontos kérdésben a gazdasági miniszter regnálása alatt nem történt jelentős előrelépés.

Menedék - Bayer

Az infrastrukturális beruházás elmaradása, illetve ezáltal a térségi hátrányok még erőteljesebbé válása a miniszterelnök megközelítésében úgy volt kompenzálható, hogy nagy dirrel-durral bejelentették az M6-os autópálya érdi tető és Dunaújváros közötti 57 kilométeres szakaszának a tervezettnél jóval közelebbi átadását.

A gazdasági és közlekedési minisztérium politikai államtitkára sietve közölte azt is az érdeklődő újságírókkal, hogy a sztráda 2006-os tavaszi átadása után fizeti majd hazánk a rendelkezésre állási díjat. A fizetést lineárisan osztották el a koncesszió végéig mondta az államtitkár, s közölte azt is, hogy az építésre kiírt tender nyertesének, az M6 Duna Autópálya Konzorciumnak ajánlata nettó mostani értéken 508 millió eurót jelent. A három tagból álló konzorcium már el is kezdte az építési munkák tervezését és szervezését, amelynek tíz százalékát saját erőből finanszírozzák. A fennmaradó 90 százalékot két hazai, valamint négy külföldi pénzintézet hitelezi majd.

A bejelentett pályaátadási időpont tehát 2006 tavasza volt, így a vak is láthatja, hogy Medgyessyék a soron következő országgyűlési választások finisére időzítettek, kiváló probléma-feledtető és állampolgárokat megtévesztő látványmegoldásként.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat