HunHír.info

2019. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

Állócsillag, hullócsillag

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Nap, mint nap azt sulykolják a közvéleménybe a hivatalos körök, hogy a jelenlegi hatalmas mértékű kormányválság egyik előidézője a gazdasági miniszter személye körül kirobbant koalíciós vita volt. Csillag Istvánért minden potenciális tartalékát bevetették a szabad demokraták, noha mindkét térfélen úgy pattogott a labda, hogy azért próbálták Csillag közvetlen jelentőségét csökkenteni. Medgyessy kampányígéretének, autópálya-építésnek elmaradásáért talán a visszavonulót fújt miniszterelnök keresett is volna egy bűnbakot, noha a is nyilvánvaló és természetes, hogy ebben a fontos kérdésben a gazdasági miniszter regnálása alatt nem történt jelentős előrelépés.

Menedék - Atilla

Az infrastrukturális beruházás elmaradása, illetve ezáltal a térségi hátrányok még erőteljesebbé válása a miniszterelnök megközelítésében úgy volt kompenzálható, hogy nagy dirrel-durral bejelentették az M6-os autópálya érdi tető és Dunaújváros közötti 57 kilométeres szakaszának a tervezettnél jóval közelebbi átadását.

A gazdasági és közlekedési minisztérium politikai államtitkára sietve közölte azt is az érdeklődő újságírókkal, hogy a sztráda 2006-os tavaszi átadása után fizeti majd hazánk a rendelkezésre állási díjat. A fizetést lineárisan osztották el a koncesszió végéig mondta az államtitkár, s közölte azt is, hogy az építésre kiírt tender nyertesének, az M6 Duna Autópálya Konzorciumnak ajánlata nettó mostani értéken 508 millió eurót jelent. A három tagból álló konzorcium már el is kezdte az építési munkák tervezését és szervezését, amelynek tíz százalékát saját erőből finanszírozzák. A fennmaradó 90 százalékot két hazai, valamint négy külföldi pénzintézet hitelezi majd.

A bejelentett pályaátadási időpont tehát 2006 tavasza volt, így a vak is láthatja, hogy Medgyessyék a soron következő országgyűlési választások finisére időzítettek, kiváló probléma-feledtető és állampolgárokat megtévesztő látványmegoldásként.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat