HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Koppanó matricázók

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Amikor beindult a rendszerfoltozgatás, kezdésképpen az államforma megnevezéséből gyorsan kivettek egy szót, és az annyira gyűlölt tartalommal rendelkező népköztársaság a szebb reményekkel kecsegtető köztársasággá szelídült. Voltak, akik nagy fellángolásukban egyszerűen filctollal kisatírozták a személyi igazolványból a népet, és a nem kellő mértékben felvilágosított közegnek nagy bölcsen tudomására hozták: rendőr elvtárs, más napok jönnek!

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A derék fakabátnak megállt az ütéshez szokott keze a levegőben, ő sem tudta hirtelen, hogy mi most a fennállás, és inkább dünnyögött valamit, de a konkrét intézkedés elmaradt. Még az is lehet, hogy bilincs helyett volt egy kényszeredett mosoly.

Teltek, múltak az évek, és amikor a hatalmon lévőknek nagy nehezen sikerült betaszigálni a hangzatos ígéretekkel beoltottakat és sajnálatos módon még a nagy összeborulást ellenzőket is a kétes értékű közös karámba, pár tévénéző úgy gondolta, hogy fejlettségét, európaiságát és felsőbbrendűségét jelezvén, megmásított rendszámtáblával díszíti a mi autónkat, és a nagy tőkés piac Magyarországon fellelhető egyes járgányait. Arról nem szól a fáma, hogy a még az utakon pöfögő kelet-európai csodák tulajdonosait is elragadta az őrület, de annyi bizonyos, lelkes szitanyomóknak köszönhetően voltak, akik átalakították a magyar felségjelet.

A nemzeti színű trikolórra ráragasztották a csillagos EU-matricát, gondolván, hogy ezzel megnő a kocsi értéke, és a képzelet szárnyán már nyugat-európai fizetés látomásával maradtak hoppon a keleti áron üzemanyagot árusító benzinkutakon. Ez a műbalhé csak arra volt jó, hogy pár mosott agyú megint nevetségessé tegye magát, a jövőért aggódókat viszont figyelmeztette: Kádár népe továbbra sem alszik, a hülyeségben élen jár.

Csakhogy az unió nem Magyar Köztársaság, így ami akkor a változások hajnalán még tűrt dolog volt, most már bűncselekménynek számít. Meg is érdemli az, akinek fontosabb a sok csillag, mint a piros-fehér-zöld, hogy hatósági jelvény meghamisításáért akár dutyiba is vihetik.

2004. július 07.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat