HunHír.info

2019. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Beégett bankárok

2005. január 05.
G. Kirkovits István

A szocialisták európai parlamenti választásokon bekövetkezett veresége ismét ráirányítja a figyelmet arra a tényre, hogy a végtelenségig nem fokozhatóak az abszurditások. A fokozott iramú korban 14 évvel a rendszerfoltozgatás után már nem lehet egyszerre, s ugyanazon személyeknek átszellemült arccal kurjongatni az éjszakában az internacionálét, s közben fél szemmel a dagadó bukszára sandítva pörgetni a húszezreseket.

Menedék - Pálfi

Akárhogy is nézzük, Medgyessyék buktak, s bukott a KISZ-vezérből pénzemberré avanzsált sporttudor is, akit nagy csinnadrattával választottak meg az év hajnalán Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-elnöknek. Igaz, az utóbbiról azt mondják, hogy neki csak megszületni volt nehéz. Neveltetése, családi háttere határozta meg életútját, így egyértelmű volt, hogy kezdte a papák és a rokonság által gründolt mozgalomban majd, majd a 80-as évek ifjúsága képviselőjének szerepében tündökölt, s néhány elvbarátjához hasonlóan ő is megszerezte azt a bizonyos első milliócskát. Ez persze nemhogy kárba nem veszett, hanem további bankókat fialt, és a milliók felett diszponáló ügyes pénzember a baloldali szociális érzékenységet tűzve zászlajára azt hitte, száz százalékosan működik az etetőgép.

De a KISZ-ből jött fiúnak, illetve csapatának sem jött be most a nyugati végeken, talán kevesebben nézik ott a gagyi show-kat, vagy a nyugat-dunántúli paraszt éleslátását követve azt mondták: no azért ennyi elég. Meg hát azon a környéken elég nagy tekintélynek örvend a kónyi gyökerekkel rendelkező Pozsgay Imre, szóval az ottaniak valamilyen szinte biztos tudnak különbséget tenni a nemzeti baloldaliság, meg a pénzcsörgető szociál-kommunizmus között. Gyurcsánynak lehet, hogy lógott az orra, mert számára is figyelmeztető jel, hogy valami nem stimmel a Duna-parton, és az is lehet, hogy éppen ezért orrolt meg az ottaniakra, mert az orrkérdések mindig sokat nyomnak a latba.

Figyelmeztető jel tehát Gyurcsány szereplése azoknak az ifjú szocialistáknak, vagy talán már középkorúaknak, akik úgy vedlettek át valamiből valamivé, hogy egyszerre két arcot öltöttek. Még a legegyszerűbb ember is nehezen emészti meg, ha olyanok beszélnek neki szolidaritásról, jóléti szerénységről és felzárkóztatásról no persze a lehetőségek függvényében , akik szemlátomást azt sem tudják, mennyi pénzük van.

Beégett tehát a bankárkommunista, és hasonló dicstelen szerepben tündökölhetett a másik pénzember, egy másik generáció képviselője, a titkosszolgálati múlttal rendelkező, a kommunista érában jelentős szerepet betöltő, a vörös párttagkönyvet csekkfüzetre cserélő, a románokkal gazsuláló, a szónoki gyorstalpalót elvégző, a franciás nevelést kapott, makogós, mutogatós Medgyessy.

Furcsa egy szerzet ez az ember, az szent igaz, terjengnek mindenféle hírek a papa korábbi tevékenységéről, a család nemesi gyökereiről, de vannak, akik azt állítják, hogy a felmenők ha van is bagóért vették a kutyabőrt, mindenesetre azt fényesen bebizonyította, hogy úrnak születni kell... Szánalmas hajbókolásait nyomon követhetjük az elmúlt évtizedekből, hiszen korabeli fényképek is tanúsítják, hogy a szokásosnál is mélyebbre hajolt, ha helyettessel, vagy valami ősbolsevik kövülettel kellett paroláznia, ezt a szokását továbbfejlesztette, és még inkább magáévá tette a szolgaszerepet, mondjuk a Kempinszkyben. Aztán családostul mellőzte a protokollt ott, ahol a kékvérűek tartják magukat az évszázados szabályokhoz, hordott össze hetet-havat, kígyót-békát, ha kellett, ha nem. A szegénységpárti miniszterelnökről kiderült, hogy szereti a nagy lakomákat, minél exkluzívabbakat és fenségesebbeket, imádja a vakációt inkognitóban jobbnál jobb helyeken eltölteni, s közben hazudozni is kicsit nagyokat. Tejjel-mézzel folyó Kánaánba invitálni a kiválasztottakat, akik minőségi szivarok füstjébe burkolóznak, s mi álljuk a cechet, s most ráadásul még azt is bebizonyította, hogy a proletár internacionalizmushoz híven le tud menni alpáriba.

Mint a fiatal gyerek, aki áll az idősebb társak gyűrűjében, és az ő védelmükben bízva szemtelenkedik a felnőttekkel. Medgyessy úgy viselte el a kritikát, hogy bemutatott azzal a nemzetközi jelzéssel, amelyet igaz használnak szinte minden helyzetben a feldühödött emberek, no de egy ország miniszterelnöke próbáljon már meg viselkedni.

A szocialista hódolóknak Sopronban bájvigyor és bájintés, a demokrácia játékszabályai szerint megjelenő ellenzőknek pedig a lefele fordított hüvelykujj. A tolerancia és a másság korában ez nem azt jeleni, mint a gladiátor-időszakban, nagyon is vulgáris kifejezést takar. Ennyit tud a panelprolik miniszterelnöke.

Rossz ómennek bizonyult tehát a Fürge ujjak évkönyve gyakorlati példája, de ezért a soproni attak szenvedő alanya, Horváth László érezhet igazán elégtételt. Söjtör után Sopronban is fordítva sült el a werberi fapuska. Az eredmény ismert, marad a magyarázkodás és az anyázás a szocialista színfalak mögött. Azt beszélik ugyanis, hogy ott, a fellegvárban bűnbakkeresés folyt és folyik most is, még ha kifelé tökéletesnek tűnik is a harmónia.

Az angyalarcú Kovács is rátett egy lapáttal, és a számukra nem éppen hízelgő választási eredmény birtokában mondott egy olyan bődületes baromságot, amitől talán még a sufniban felakasztott Lenin-kép is leesett a falról. Mármint hogy ők nem vonulnak az utcára, s nem zárják le a hidakat, mint ugye történt lassan pontosan két éve. Szép is lenne, ha a szocialista szimpatizánsok hatalmas vörös transzparensekkel és szociáldemokratának álcázott jelszavakkal megjelennének a vízi átkelőn, szétvernék a rohamrendőröket, mert nekik szabad, aztán a belügyminiszter egyszerre tüntetné ki a demonstráció szervezőjét és az országos rendőrfőkapitányt.

Hangsúlyozom, a nagyobbik kormányzópárt prominens politikusa mondott olyat első reakciójában, hogy nem folyamodnak törvénytelen eszközökhöz. Ezek szerint, ha most ellenzékben lennének, talán lenne egy újabb taxisblokád? Igaz, az 90-ben főleg a madarak forszírozták, s e derék szárnyasok közül is a szabadon szédelgők, de hát ők most ülnek babérjaikon, és azért lobbiznak, hogy majd ha ott lesznek abban a bizonyos összeurópai padsorban, akkor kellő mértékben érvényesíthessék az egyik fontos programjukat, miszerint kívánatos, hogy az egyneműek is házasodhassanak az unióban.

2004. június 16.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat