HunHír.info

2019. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Medgyessy cimborái

2005. január 05.
G. Kirkovits István

A aradi Szabadság-szobor újjáavatását megzavaró oláh csürhe elkussolt akkor, amikor Medgyessy Péter magyar miniszterelnök olvasta fel semmitmondó ünnepi beszédét. A román garázdák bizonyára értesülhettek korábban a Kempinszky-beli koccintásról, amikor a magyar kormány feje gyakorlatilag fényesre suvickolta az oláh vezér bocskorát. A magyar fél adott tehát már akkor egy olyan fort a románoknak, amely azóta is elevenen élhet a hegyi mócok, a regáti birkapásztorok leszármazottjai lelkében.

Menedék - Bayer

Medgyessy alatt elhallgatott a randalírozó csőcselék, s talán ezzel is megköszönte a magyar miniszterelnök korábbi, a magyar múltat eláruló szolgalelkűségét. Jellemző, hogy ugathatott a román kutya, a kommandósok gyűrűjéből szitkozódhatott, mert ott náluk a készenlétisek inkább a védelmet jelentették számukra, minthogy a retorzió, az előállítás nemkívánatos következményeit vetítették volna elő.

A román rendőrök hagyták, hogy tomboljon a sok rosszarcú, hogy lebegtethesse zászlójukat, és az ottani országvezetés sem fordított arra figyelmet, hogy megakadályozza ezt a csúf cselekedetet. Bezzeg nálunk, egyből elindult a rendőrék, és hátrébb szorította az Erdély elvesztésére áldomást ivók ellen tiltakozókat, mert Medgyessy bizonyára nem akart konfliktust. Szokása szerint inkább hajlongott, bólogatott és szalutált, mert mit szóltak volna a román elvtársak, ha kitekintenek az ablakból. Láthatták volna, hogy azért vannak olyan magyarok, akiknek nem tetszik, ha nyilvánosan szembeköpik őket.

A román vezetés Aradon hagyta, hogy a csürhe tobzódjon, a kommandósok tétlenül szemlélték az eseményeket. Medgyessy meg ottmaradt árván. Mert ugye román kollegájának halaszthatatlan dolga akadt, és inkább koccintgat legközelebb a magyar miniszterelnökkel megint a Kempinszkyben, lehetőleg akkor, amikor a Trianon egyik előidézőjét közösen ünneplik. A buzgó magyar hatóság szokás szerint eltávolítja majd az ez ellen szavukat felemelőket. Nesze neked, briliáns magyar külpolitika! Tovább működhet a román szivatógép!

2004. április 25.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat