HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Medgyessy cimborái

2005. január 05.
G. Kirkovits István

A aradi Szabadság-szobor újjáavatását megzavaró oláh csürhe elkussolt akkor, amikor Medgyessy Péter magyar miniszterelnök olvasta fel semmitmondó ünnepi beszédét. A román garázdák bizonyára értesülhettek korábban a Kempinszky-beli koccintásról, amikor a magyar kormány feje gyakorlatilag fényesre suvickolta az oláh vezér bocskorát. A magyar fél adott tehát már akkor egy olyan fort a románoknak, amely azóta is elevenen élhet a hegyi mócok, a regáti birkapásztorok leszármazottjai lelkében.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Medgyessy alatt elhallgatott a randalírozó csőcselék, s talán ezzel is megköszönte a magyar miniszterelnök korábbi, a magyar múltat eláruló szolgalelkűségét. Jellemző, hogy ugathatott a román kutya, a kommandósok gyűrűjéből szitkozódhatott, mert ott náluk a készenlétisek inkább a védelmet jelentették számukra, minthogy a retorzió, az előállítás nemkívánatos következményeit vetítették volna elő.

A román rendőrök hagyták, hogy tomboljon a sok rosszarcú, hogy lebegtethesse zászlójukat, és az ottani országvezetés sem fordított arra figyelmet, hogy megakadályozza ezt a csúf cselekedetet. Bezzeg nálunk, egyből elindult a rendőrék, és hátrébb szorította az Erdély elvesztésére áldomást ivók ellen tiltakozókat, mert Medgyessy bizonyára nem akart konfliktust. Szokása szerint inkább hajlongott, bólogatott és szalutált, mert mit szóltak volna a román elvtársak, ha kitekintenek az ablakból. Láthatták volna, hogy azért vannak olyan magyarok, akiknek nem tetszik, ha nyilvánosan szembeköpik őket.

A román vezetés Aradon hagyta, hogy a csürhe tobzódjon, a kommandósok tétlenül szemlélték az eseményeket. Medgyessy meg ottmaradt árván. Mert ugye román kollegájának halaszthatatlan dolga akadt, és inkább koccintgat legközelebb a magyar miniszterelnökkel megint a Kempinszkyben, lehetőleg akkor, amikor a Trianon egyik előidézőjét közösen ünneplik. A buzgó magyar hatóság szokás szerint eltávolítja majd az ez ellen szavukat felemelőket. Nesze neked, briliáns magyar külpolitika! Tovább működhet a román szivatógép!

2004. április 25.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat