HunHír.info

2019. Fergeteg hava 21. nap, Regehű napja.

Árva a ló…

2005. január 05.
G. Kirkovits István, G. Németh Éva

Árva a ló, Angyal Bandi, hova tűntél? Micsoda furcsa dolog ez az élet, hogy három éve akarjuk, de most már nem kóstolhatjuk meg együtt a szatmári szilvapálinkát. Miért hagytad a lovat Bandi? És ezt én mondom neked, akitől szelíden elfogadtad, hogy nem keresztneveden szólít, hanem a híres betyárról eredeztetve, Bandiként aposztrofál. Hol a zászló Bandi, amivel közösen álltunk ott, amikor úgy tűnt, hogy lesz valami tényleges változás, s mindketten fürödhettünk párunk bíztató tekintetében?

Te meséltél nekünk az átkosban tett útjaidról, átélhettük a fanyar humorral ábrázolt véresen kőkemény valóságot, amely jellemző volt az általad ismert Szovjetunióra és más kevésbé vidám barakk országra, nekünk meg tetszett, hogy elfogadod, szereted azokat a zenéket, amiket játszunk, azokat a megközelítéseket, amelyeket hangoztatunk.

Egyet akartunk, ha más-más módszerekkel is, s azt hiszem az volt mindennek az alapja, hogy úgy spontán, első látásra elfogadtuk egymást. Beleérző-képesség? Nem tudom. Hisz ettünk mindketten jócskán már az élet kenyeréből, néha az idősebb okán meséltél nekem az őszinte férfibajokról a tapasztaltabb tudásával.

Szórakoztattál, nevettettél, de mindig ott volt a jókedv mögött a komolyság, a tartalom. Te a nemzetben, a hazában, a hitben és a barátságban nem ismertél tréfát. Búcsúzunk Tőled Bandi. Árva a ló, s nincs már kívánságműsor, hogy küldhessünk neked egy nótát, azt, amelyiket úgy szeretted& A csitári hegyek alatt leesik a hó, él a haza, de a hópihék most egy fejfán pihennek meg. Vigyázzanak rád a nevető angyalok!

2003. december 4.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat