HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

A piros dzseki visszatért?

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Az átalakult politikai világban, ha tetszik, ha nem, tudomásul kell venniük a direkt politizálást folytatóknak, hogy a tömeglélektan, a közvélemény-kutatás, a fogyasztói szokások, és a különböző felmérések alapján operáló, több ezer fős modelleket végigelemző kampányguruk tevékenysége, az ő sikeres szereplésük lett az első számú választóbefolyásoló tényező. Az erőszakos kommunikációjáról elhíresült piros dzsekis Ron Werber ismét feltűnt a színen és sötét napszemüvege mögül tekintve a világot, lehet hogy szolgált is jó pár tanáccsal megrendelőinek. Az elmúlt hónapok hibás kormányzati PR-munkájának függvényében ez mindenképpen előfordulhat.

Menedék - Baráthosi

A június 4-ei események, a hatóság brutális fellépése óta némely körök által politikai elnyomószervként is megnevezett rendőrség a sorozatos habozása, felemásnak tűnő viselkedése után most ismét a törvény betűjét híven követő rendvédelmi erőként funkcionálhat, hiszen a vitatott múltú főkapitány az elmúlt évi tevékenységüket elemezve azért arra is kitért, hogy a jogszabálygyűjteményeknek megfelelően kezelik a bejelentett tüntetéseket.

Ez különösen akkor érdekes, amikor jó pár tiltás előzte meg egy kis szervezet demonstrálások iránti kérelmét, és most az iraki háborúban való közreműködésünkkel kapcsolatosan is egyre erőteljesebben jelentkezik az állampolgári kétely. D-209-es elvtárs egyrészt mint a hithű Amerika-elkötelezett gyorsan csatlakozott a nyolcakhoz, csakhogy nem mérte fel időben, hogy mind a jenkik, mind a titkok homályába burkolózott irakiak taszári jelenléte, ebből adódóan Magyarország esetleges fenyegetettsége félelmet okoz, illetve tiltakozást szül a lakosság körében. Két lovat azzal a bizonyos egy valamivel ugyebár az idők kezdete óta igen-igen nehéz megülni, s lehet, hogy a kampányguru útmutatásainak megfelelően Medgyessy mégis megpróbálkozik ezzel. Kifelé, a nagy testvér felé jelzi a rendíthetetlen szándékot, de hagy magának kiskaput, hogy az antimilitarista szerepében is tetszeleghessen.

És itt jön be a mindenféle baloldali szervezeteket is tömörítő civil kezdeményezés elutasítása, s egy rock koncert kapcsán a nemzetbiztonsági hivatal érdeklődésébe került kis csoport tüntetési kérelmének a hirtelen engedélyezése. Így egyszerre több legyet lehet lecsapni, hiszen a megbélyegzett alig tízfős csoportosulás Kossuth téri megjelenésekor akármi is történhet. Elég egy bekiabálás, egy tiltott önkényuralmi jelkép felvillanása, és már erkölcsi, jogi alap is van az egyesület betiltásához úgy, hogy az aktust kísérheti a többségi szimpátia. Mert ugyebár a háborúellenzők és az abból mindenképpen kimaradni vágyók tábora úgy tűnik, egyre nagyobb Magyarországon, s ebben a kérdésben valamilyen formában egyet is értenek a jobb- és a baloldali érzelmű emberek. A hatályos jogszabályok szerint az ő rendezvényüket forgalomakadályoztatás címén betiltotta a rendőrség, illetve nem vette tudomásul, az állampolgári figyelem most ezért is fordul elutasítóan a kis csoportosulás felé. Így már azok is zsigerből támadják, akik eddig közömbösek voltak velük, mert felerősödött a másnak szabad, nekem nem felháborodása. A rendőrség ezután learatja a babérokat, mert ugye ő csak a jog szellemében, a törvény adta lehetőségek alapján járhat el, így megbocsáttatik neki a korábbi brutális fellépés, s választ ad a politikai elfogultsággal vádolóknak.

Persze Medgyessy sem tétlenkedik, mert mégiscsak meg kell ülni a fent említett módszerrel azt a bizonyos lovat, így a miniszterelnök majd keres egy kompromisszumos megoldást, amely jog- és törvényszerű, s ezzel valamilyen szinten ismételten megdicsőülhet.

Mikor ezeket a sorokat írom, vasárnap, biztos vagyok benne, hogy a Civilek a békéért elnevezésű, igencsak furcsa és vegyes összetételű tömörülés megtarthatja demonstrációját. Úgy, hogy glória kerül a miniszterelnök feje fölé, s közben a tengerentúli gazdák sem ejnye-bejnyézhetnek. A rendőrségről kiderül, hogy semmi köze tényleg a politikához, csak szolgál, véd, és betű szerint is törvényesen végzi a dolgát.

A fasisztának kikiáltott csoportosulással kapcsolatosan lehet, hogy két variációt állítottak fel. Ma még nem tudni, de az is előfordulhat, már a tüntetés előtt betiltják a szervezetet, és ha megjelenik a rendezvény helyszínén néhány, az eseményről nem tudó fiatal, akkor a demonstrációt fel lehet oszlatni. Úgy, hogy a fentiek szellemében ezt már kísérheti általános állampolgári szimpátia, sőt ismételten jelezhető Amerikának és egy másik, egy közel-keleti államnak: a törvényi hiányosságok ellenére is mindent megtettünk a szélsőségek kiszorításáért. Arra is jó lehet, hogy igazolni látszódjon Salgó rendőrfőkapitány úr javaslata időszerűsége, miszerint a döntéshozóknak újra kell gondolni a gyülekezési törvényt, a szabad madarak újfent károghatnak a gyűlöletbeszéddel összefüggő jogszabály mielőbbi elkészítéséért, elfogadtatásáért, s közben a kecske is jól lakott, a káposzta is megmaradt.

2003. február 9.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat