HunHír.info

2017. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Még él a nép

2016. december 18. 19:52
Hunhír.info

csiksomlyo2-250.jpgÉn választottam, és elmentem szavazni. De nem azért, uraim, mert újra feltették a megkopott lemezt, és újra a fülembe húzták, hogy kezdjek el félni. Mert ha nem, akkor jaj lesz nekem, a gyermekemnek, az unokámnak, de még annak az unokájának is. Elvész minden, az is, ami nincs, de lehetne. Csakhogy én már huszonhat évet öregedtem, mióta először elmuzsikálták ezt a nótát. És nem ijedtem meg.

Magyar Menedék - Chemtrail

Sőt, én, a szavazójoggal rendelkező egyszerű polgár, inkább kaján vigyorral állapítottam meg: nem én rettegek, sokkal jobban önök, akik ijesztgetnek. A nagy hajcihő közepette eszembe jutott a hazug juhász meséje is. Tudják, az a balga legény, aki addig kiáltott farkast, mígnem az egyszer valóban megjelent. De akkor már nem csődült össze a falu népe, hiába üvöltött segítségért a hazug juhász, nem hitt már neki senki. Milyen jó, hogy mi még kiszaladunk a hegyre, bár tudjuk, nincs ott semmi farkas. Milyen jó, hogy a nép nem legyintett a segélykiáltásra és újra elment, el, egészen az urnáig. És pecsételt. Ki dühösen, ki beletörődve, ki reménykedve abban, hogy ha ezt most még egyszer megteszi, biztosan szebb lesz a bukaresti páholyban képviselt jövője. Hiszen, lám, lám, csodák történtek.

Kiderült, fenyő alatt is virágzik a tulipán, ha a szükség úgy kívánja, örökzöld tulipánt virágzik, esetleg fordítva. Még a magyar narancs is jól mutatott ezen a fura fán. Nekem még egy csillag is beillett volna a képbe, hogy teljes legyen a háromság. Mindegy, a lényeg, hogy itt, nálunk, a mindig szép Erdélyben ezt most úgy neveztük: összefogás. Szép kombináció, a népnek tetszett. A nép szavazott. És a fehér papírra nyomott kék pecsét szép, kompakt zöld szigetet rajzolt a nagy vörös tengerben fuldokló ország közepére. Földet, ami állítólag nem is létezik, csak úgynevezett.

Elégedetten nézem a remény színére festett szigetet. Arra gondolok: egy parányi helyen az én pecsétem nyoma is ott van. Az enyém, amit nem hittel, nem a fényes jövendőt, az önrendelkezés szabadságát remélve, és nem az önökbe vetett bizalmam miatt nyomtam a lapra. Pusztán önzésből. Azért, hogy az elkövetkező négy évben legyen erkölcsi alapom megkérdezni: hol vagytok, ígérgető emberek? A jövőmet bíztam rátok. Hol van a megígért aszfaltút, hol a templom és hol van az iskola? Szólhat-e szórványban is a száj magyarul és loboghat-e a székelyek zászlaja a községháza felirat alatt? És jut-e majd gyógyszerre, meleg bakancsra a nyugdíjából annak az öreg bácsinak, aki fényesre vikszolt, de lyukas cipőben állt előttem a sorban azért, hogy rátok szavazhasson?

Nem hiszek a mesékben, de a cselekvés és az akarat erejében igen. Nézem a térképen a zöld szigetet, és tudom: 2016 decemberében mi, erdélyi magyar emberek, élünk, létezünk. Hetedszer is rátok bíztuk magunkat. Az elherdált időnket nem tudjátok visszaadni, de a bizalmat – talán – még igen. Ezt reméltük, amikor megrajzoltuk a zöld szigetet. És zengjük: nem félünk, kérünk: képviseljetek, ne hitegessetek. Különben, négy év múlva, nekünk „többet ne torombitáljatok.”

Lázár Emese
hargitanepe. eu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Napló 1944-45 - Horthy MiklósnéNapló 1944-45
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Vatikán megdöbbentő titkai - Összeesküvés elméletek sorozatA Vatikán megdöbbentő titkai
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A menekültipar - Udo UlfkotteA menekültipar
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 222 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat