HunHír.info

2018. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Már nem Róma avagy Moszkva, hanem Róma avagy Brüsszel között lehet választani

2016. december 06. 14:02
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Előttem egy megsárgult, mégis rendkívül megragadó írás. Egy olyan korból, amelyben, mint mindig a történelemben, az igazság és a hazugság erői csapnak össze.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Íme az írás, ami Radványi Sándor tollából jelent meg a „Rózsafüzér Királynéja” 1937. április-i számában (107. old.) „Róma avagy Moszkva!” címmel.

„E két név, két fogalom, két világnézeti különbség – olyan különböző, mint az ég és a föld.

Isten vagy a Sátán... a hit, vagy a hitetlenség... az Igazság, vagy a hazugság, a szeretet vagy a gyűlölet: ez a nagy tét; ezzel élünk, avagy bukunk... üdvözülünk, vagy pedig elkárhozunk.

Nem kétséges a kettőnek fajsúlya sem! Róma 2000 esztendőn szent csodákról regél, Moszkva alig húsz éve a borzalmakkal rezegteti meg a világot. Mit jelent nekünk Róma?!... Jelenti elsősorban Krisztus Egyházának fundamentumát... Hiszen ott székel szentséges Atyánk, aki onnan kormányozza a világ összes hatalmas millió és millió katolikusait... jelenti az erőt, a hitet, a szeretetet, a megértést, a bizalmat, a krisztusi kornak örök hordozóját, letéteményezőjét az Igazságnak, s a keresztény lelkek csöndes megbékélését.

Nem hatalmas hadsereggel, de Krisztus s ezen át az Evangélium tanaival hirdeti az örök igazságot és küzd az Istennel – az istentelenség ellen!

Rómában fakad fel az élet és az Ige világossága; innen száll a megbékélés az agyonzaklatott világra, ide vezet minden út, mely az igazság vizét szomjúhozza.

Kétezer esztendős kultúrájával bámulatba ejti a világot, hitet áraszt az emberi lelkekbe és összetör minden kétséget, ami a krisztusi igazságok ellen tör!

...És mi van a másik oldalon?!

A borzalmak, a kegyetlenségek sorozata! A bosszú és a kapzsiság irtó lángja, amely felperzsel mindent, ami szent és – tisztán az Isten felé tart! Moszkva a kegyetlenségek tanyája lett, vérgőzös és bűzös csarnok, ahol a bűn és tobzódás üli orgiáit.

Ideig-óráig tartó haláltáncát őrjöngve járja, s azoknak, akik hittek álnok tanainak, paradicsom helyett poklot adott nekik!

Megborzong és megremeg a lélek, mikor az ott történtekről hall, vagy olvas!...

Ott nem kell az Isten; ott az istentelenség császárkodik... de hisszük, véges lesz ez is, mint minden emberi tákolmány.

Stalin rettenetes hatalma is megtörik egyszer; s a halál elsepri őt, akár az őszi faleveleket a – fergeteg.

Moszkva most tombol, de már talpa alatt lassan égni kezd a föld... Róma azonban Krisztussal Krisztusért, halad előre, bátran és tántoríthatatlanul; mert Moszkva a halál – Róma pedig a föltámadás; az új élet pedig a föltámadással kezdődik!...”

Csak annyi a változás, hogy most már nem Róma avagy Moszkva, hanem Róma avagy Brüsszel között lehet választani. Ilyen az emberi történelem. Nincsen harmadik út.

Igen, Róma képviseli a keresztény világ történelmét, míg Brüsszel az vele ellentétes világ múltját. Az ember pedig, Isten rendeléséből, szabadon választhat a jó és a rossz között.Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat