HunHír.info

2018. Jégbontó hava 21. nap, Réva napja.

Ők ápolják múltjukat – és mi?

2016. november 16. 14:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsidosag-250.jpgOlvasom a Mazsihisz honlapját és szomorú leszek. De nem, most, hogy, hogy nem, nem amiatt, amit ott közölnek. Egészen más miatt.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem és a MAZSIHISZ pályázatot hirdet a bölcsészettudományi karok hallgatóinak számára: „A pályázat célja olyan egyetemi hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel, kultúrával szeretnének foglalkozni.”

Talán sejtik olvasóink, hová kívánok kilyukadni. A két intézmény arra buzdít tehát, hogy derítsék fel a zsidó múltat. Hangyaszorgalommal kutassák a csodarabbik életét, keressék, hol vannak elhagyatott zsidó sírkertek, hol, mikor s kik vettek részt a hazai zsidó közéletben.

Nos, legyen valaki akármekkora antiszemita saját maga vagy mások szerint, egy tény. A hazai zsidó közösségek úgyszólván mindent megtesznek múltjuk dokumentálásáért, pénzt és időt nem kímélve.

Adódik ellenben a kérdés. A minden, bennünket, magyarokat értő traumákért folyton csak másokat hibáztató magyar „testvérek” mennyit áldoznak önnön múltunk ugyanilyen alaposságú feltárásáért? Ámde ne, ne jöjjön, könyörgöm, senki se azzal, hogy „ők megtehetik, mi nem”. Nem erről van szó. Nem és nem. Remélem, érthetők e sorok, még ha fájdalmasak is.

Kérdezem tisztelettel, a hazai katolicizmus szervezetei mégis mennyit áldoznak azért, hogy híveik minél szélesebb körei tudják, ki volt Prohászka Ottokár, Mindszenty József, Márton Áron, Zadravecz István vagy Bangha Béla? Tudom persze, a kérdés költői, és aki felteszi, fejére szól. Ám legyen, de nem bánnám, ha e kérdésre az érintettek legalább egyszer válaszolnának.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat