HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

„Az elmúlt időszak földrengései isteni büntetések az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt”

2016. november 08. 14:25
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

buzi_jezus.jpgAz olaszországi Mária Rádió felfüggesztette Giovanni Cavalcoli atya műsorát, mivel szerinte az elmúlt időszak földrengései isteni büntetések az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt. Az atya szavait a Vatikán botrányosnak nevezte. Angelo Becciu érsek, vatikáni helyettes államtitkár szerint „aki isteni büntetésről beszél a Mária Rádió mikrofonja előtt, az magának a Szűzanyának a nevét sérti meg, akire a hívők irgalmas Anyaként tekintenek”.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A Vatikáni Rádió által közzétett fentebbi nyilatkozat emlékeztet arra, hogy az elmúlt napokban Rómára hatalmas tornádó csapott le, a természeti katasztrófában többen megsérültek, s az anyagi kár is jelentős. Mi viszont másra is emlékeztetünk ezúttal. Arra, hogy aki csak irgalmat ismer, de büntetést nem, meghamisítja a Szentírás idevágó igazságait.

Röviden az igazság ez: Isten hosszú tűrő ugyan, ámde nem a végtelenségig. Noha Isten nem a bűnös halálát, hanem megtérését, azaz megjavulását akarja (Ez 18, 27) – „a repedezett nádat nem töri össze és a füstölgő mécsest nem oltja ki” (Iz 42, 3) –, ámde ha semmiképpen sem akar a bűn zsoldjából megszabadulni, megátalkodottá válik, s ezért rá nem az irgalmas, hanem a büntető mennyei Atya ítélete fog lesújtani.

Tény, hogy ha Isten valamilyen jóakaratot észlel a bűnös részéről, nem akarja pusztulását, hanem szelídséggel igyekszik üdvösségre vezetni. Ezért, hogy a bekövetkező büntetéseket gyakran jó előre hírül adja és csak lassan engedi meg az előre hirdetett büntetés bekövetkezését. Noé kortársainak például százhúsz évet adott megjavulásukra, Ninive lakóinak negyven napot, a Jeruzsálemben élőknek harminchét évet Krisztus mennybemenetele után (Mt 23, 37).

„Az égből sem üt le hirtelen a villám; először fellegek borítják be az eget, azután villámlik és dörög, csak azután következik be a villámcsapás. Ez alkalmazható a jó Istenre is. Krisztus Urunk a terméketlen fügefáról szóló példabeszédben szemlélteti Isten nagy türelmét (Lk 13). Ha Isten nem volna Isten, igazságtalan volna a bűnösökkel szemben gyakorolt oly nagy türelme (Szent Ágoston).”

(Franz Spirago: Felnőttek katekizmusa. átdolgozta: Dr. Scheffler Ferenc. Budapest, 1928. Szent István Társulat. I. köt. 104. old.)

Isten tehát azért kímél minket, hogy megjavuljunk, nem pedig, hogy a gonoszságban megmaradjunk – mondja Szent Ágoston, miként azt is, hogy viszont minél tovább késik a büntetés, annál keményebben fog bekövetkezni: „Úgy van a dolog itt is, mint az íjjal; minél hátrább van húzva húr, annál nagyobb erővel röpül tova a nyíl.” Isten elvégre csak a jót szereti, a rosszat pedig utálja (Péld 15, 9), s igaz ugyan, hogy mindenki bűnbánatra térését kívánja (3 Pét 3, 9), ámde ha ezt tudatosan elveti bárki is, bizony büntetése sem marad el – sokszor már itt e földön sem, ami lehet egy természeti katasztrófa is akár.

Mindent egybevetve: Cavalcoli atya nagyon is helyesen nyilatkozott. Az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény melletti kiállás egyenesen égre kiáltó bűn, amit nemhogy klerikusok, hanem laikusok sem támogathatnak, sőt mindent tőlük telhetőt meg kell tenniük hatályon kívül helyezéséért. Csak kérdés, hány hasonló természeti katasztrófának kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy egyházi körökben is észhez térjenek?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat