HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

„A kommunizmust mi csináltuk, zsidók”

2016. október 28. 10:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

communism500_resize.jpg„Nincsen kollektív bűnösség” – halljuk a diszkriminációellenességükről elhíresült jogvédőktől. „Népirtásokat nem népek, nemzetek követnek el, hanem azok egyes elvetemült tagjai” – teszik még hozzá. Kár azonban, hogy – finoman szólva – nem ennek megfelelően viszonyulnak a történelemhez.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mindezt most annak apropóján vagyok kénytelen megállapítani, hogy egy nyúlfarknyi, ámde annál beszédesebb hírcikk jelent meg a Mazsihisz honlapján, miszerint november 3-án az Ab Ovo Kiadó bemutatja új kiadványát, Komoróczy Géza történész „Holocaust” című könyvét. A meghívón az alábbi – vagy a szerzőtől, vagy a kiadótól – való szöveg olvasható:

„A Holocaust: zsidók millióinak – Magyarországon is százezreinek – meggyilkolása a zsidó nép történelme, de nemcsak az: szerves része a magyar történelemnek. Mivelünk történt – mi csináltuk, Magyarország. Szembe kell néznünk vele: most már, nemzedékekkel később, mint történelemmel. Írásaim a feldolgozás lehetőségeit keresik: a fogást a közelmúlt történelmén. Az itt összegyűjtött cikkek közös tárgya, központi kérdése a történelmi felelősség.”

Hűha! Próbálom értelmezni a kiemelt mondatot. Szóval a holocaustot mi csináltuk. De kik? Magyarok és zsidók, zsidók és magyarok? Magyar zsidók és zsidó magyarok?

Nincsen rosszabb, mint amikor egy történész nem a kabáthoz varrja a gombot, hanem a gombhoz a kabátot. Komoróczy újfent bizonyította, hogy ezt teszi. Csak vagdalkozik és egybemos. Általánosít. Liberális jogvédők, fel a küzdelemre, itt az ideje az elhatárolódásnak, mert Komoróczy diszkriminál mindenkit – magyarokat és zsidókat egyaránt!

Elgondolkodom. Amint tudjuk, a legalább százmillió halálos áldozatot követelő kommunizmusnak szép számmal voltak zsidó származású elkövetői. Erre való tekintettel mit szólna ahhoz Komoróczy, ha evidenciaként azt hirdetnénk, hogy „a kommunizmust mi csináltuk, zsidók”?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat