HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

„A kommunizmust mi csináltuk, zsidók”

2016. október 28. 10:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

communism500_resize.jpg„Nincsen kollektív bűnösség” – halljuk a diszkriminációellenességükről elhíresült jogvédőktől. „Népirtásokat nem népek, nemzetek követnek el, hanem azok egyes elvetemült tagjai” – teszik még hozzá. Kár azonban, hogy – finoman szólva – nem ennek megfelelően viszonyulnak a történelemhez.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mindezt most annak apropóján vagyok kénytelen megállapítani, hogy egy nyúlfarknyi, ámde annál beszédesebb hírcikk jelent meg a Mazsihisz honlapján, miszerint november 3-án az Ab Ovo Kiadó bemutatja új kiadványát, Komoróczy Géza történész „Holocaust” című könyvét. A meghívón az alábbi – vagy a szerzőtől, vagy a kiadótól – való szöveg olvasható:

„A Holocaust: zsidók millióinak – Magyarországon is százezreinek – meggyilkolása a zsidó nép történelme, de nemcsak az: szerves része a magyar történelemnek. Mivelünk történt – mi csináltuk, Magyarország. Szembe kell néznünk vele: most már, nemzedékekkel később, mint történelemmel. Írásaim a feldolgozás lehetőségeit keresik: a fogást a közelmúlt történelmén. Az itt összegyűjtött cikkek közös tárgya, központi kérdése a történelmi felelősség.”

Hűha! Próbálom értelmezni a kiemelt mondatot. Szóval a holocaustot mi csináltuk. De kik? Magyarok és zsidók, zsidók és magyarok? Magyar zsidók és zsidó magyarok?

Nincsen rosszabb, mint amikor egy történész nem a kabáthoz varrja a gombot, hanem a gombhoz a kabátot. Komoróczy újfent bizonyította, hogy ezt teszi. Csak vagdalkozik és egybemos. Általánosít. Liberális jogvédők, fel a küzdelemre, itt az ideje az elhatárolódásnak, mert Komoróczy diszkriminál mindenkit – magyarokat és zsidókat egyaránt!

Elgondolkodom. Amint tudjuk, a legalább százmillió halálos áldozatot követelő kommunizmusnak szép számmal voltak zsidó származású elkövetői. Erre való tekintettel mit szólna ahhoz Komoróczy, ha evidenciaként azt hirdetnénk, hogy „a kommunizmust mi csináltuk, zsidók”?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat