HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Mit szólt volna Ungváry, ha őt fütyülik ki?

2016. október 24. 16:37
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A balliberális média attól hangos, hogy Ungváry Krisztiánt egy kis fizikai inzultus érte. Nos, 2006. október 23-án sokakat ért ilyen. Őt nem. Vajon miért?

Ungváry egy történész. Számtalan könyve bizonyítja ezt. Olyan valaki, aki habár az ellenséges oldalon áll, mégsem mellőzhető teljesen. És most, 1956 hatvanadik évfordulóján, olybá tűnt, mint aki teljesen megfeledkezett önmagáról.

Beállt sípolni azok közé, akik homlokegyenesen másként gondolkodnak, mint ő, s még ezek után felháborodott, amiért egy kis inzultus érte ezért. Nem, egyszerűen nem értem Ungváryt. Nekem ilyen eszembe sem jutna. Nem mennék el egy DK-s szeánszra ilyet tenni – bármennyire is elegem van belőlük.

A Facebookon olvastam egy bölcs hozzászólást ezzel kapcsolatban. Ide is másolom:

„Mennyit ér egy olyan történész hitelessége, aki nyakig merül a közélet politikai szerepjátékában? Érdekes karakter számomra Ungváry Krisztián, akit egyébként az egyik legtehetségesebb jelenkori magyar történésznek tartok, tartottam – és számtalan könyve, melyek közül nem egyet alapműnek tartok a maga nemében, most is a polcomon sorakozik –, de az utóbbi időben folyamatosan olyan témakörök kapcsán botlom a nevébe, ahol szerintem egy magára valamit adó történész nem vállalhatna szerepet. Ahogy azt a cikkben megfogalmazza, a véleményéhez természetesen neki is joga van, de mint történésznek, neki kellene talán a legjobban tisztában lennie azzal, hogy a mindenkori aktuálpolitika tükrében bizonyos történelmi korszakok, és események erőteljesen torzulnak. És mivel a történelem, egy egymással szoros összefüggésben lévő események láncolata, így a legkisebb torzítás is a teljes egész objektivitását veszti. És bizony amikor egy történész úgy dönt, hogy az aktuálpolitika valamelyik féltekéjének adja az arcát, akkor onnantól ő már nem egy az objektivitást kereső és feltáró kutató, hanem az aktuális politikai oldal kiszolgálója. És ez bizony a hitelessége totális elvesztésével jár. Kár érte, mert tehetséges és nagy tudású ember volt, aki sajnos eladta magát, és ennek árát bizony most ő fizeti meg...”

Ungváry tehát provokált. Történészhez méltatlanul viselkedett. Nem tudom, mit szólt volna, ha az övéi rendezvényén a mieink őt fütyülik ki?


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Isten Nekünk háttal 1914-1918 - Vetési Tamás CsabaIsten Nekünk háttal 1914-1918
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat