HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Károlyfalvi József: Európa hajótörése?

2016. szeptember 30. 15:57
Károlyfalvi József - Hunhír.info

menekultek-csonak-250.jpgE szellemes kifejezést alkalmazta Massimo Cacciari professzor, az ismert filozófus, Velence volt polgármestere Európa jelenlegi helyzetére, a Secolo d’Italia lapnak adott interjújában.. Talán a zátonyra futott helyzet, minősítést személyesen helytállóbbnak érezném. Ugyanis a zátonyra futott, ott megakadt hajó ki van téve annak a veszélynek, hogy kalózok, különféle haramiák megtámadják, kifosszák, a személyzetet megöljék, vagy rabszolgának adják el. A hajózás újkori európai története már számos hasonló példát mutatott.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

De miben is állhat Európa hajótörése? Cacciari professzor szerint Európa többoldalú válságban szenved, ennek részei a gazdasági, a szociális válság, mikor az idős apák jobban éltek a mai középkorú fiaiknál, az EU koncepciótlansága, tehetetlensége, morális, intézményes válsága. Egy ilyen helyzetű Európa van kitéve egy kiszámíthatatlan tömegű migráns folyamatos beérkezésének. Ez az eltérő civilizáció, normarendszer súlyos veszélyeket jelenthet az európai államokra, civilizációra, az öreg kontinens jelenlegi helyzetében. Teljesen indokoltnak érzi az európai lakosság nagy tömegeinek növekvő félelmét a migráció újabb és újabb hullámaitól. A folyamatok jelenlegi alakulása mellett szerinte a következő év döntő, és meghatározó lehet Európa jövőjét illetően. Ennek legfontosabb eseményei a német és a francia választások, valamint az olaszországi alkotmányos reformokról kitűzött referendum lehetnek. Szerinte, ha bármely szervezet, élőlény nem képes megújulni, az a végét jelentheti.

Olaszország történelmi múltja, földrajzi helyzete következtében a mediterrán illetőleg a szubszaharai térségből érkező migránsok özöne miatt érintett. A Líbiában bekövetkezett káosz, az Iszlám Állam térhódítása, a terror közvetlen perspektíváit nyitotta meg. Sirte városban, melyet a líbiai kormányerők nemrégen foglaltak vissza az Iszlám Állam milicistáitól, olyan feliratot láthattak, mely szerint a város kapu, Róma elfoglalására. A Secolo d’Italia tudósítása szerint az IÁ fanatikus harcosai között nők is vannak, tehát a nők nem kizárólag a szexuális rabszolga szerepét töltik be a terrorkalifátusban.Az ISIS női egysége. Fanatikus és kegyetlen


Nem ijesztgetni szeretnék, de a bevándorláspárti európai liberálisok és szabadkőművesek el sem tudnák képzelni, hogy milyen erőszakhullámot szabadítanának rá Európára az ilyen fanatikus alakulatok, az esetben, ha a bevándorlási kvóták révén az itt élő ázsiai és afrikai lakosság létszáma esetleg már a 15-20 százalékot is megközelítené.

Az is ismert, hogy az öböl-menti szunnita államok finanszírozzák az itáliai és az európai mecsetépítéseket.
A líbiai káosz utat nyitott a szubszaharai térségből tömegesen érkező fekete-afrikai (Nigéria, Csád, Mali stb. államokból) érkező migránsoknak. Nagy számban követnek el bűncselekményeket, ismeretes, hogy nyáron Szicíliában egy 18 éves nigériai megölt egy idős házaspárt. Ha valaki követi a csendőrségi honlapot különféle érdekességekre bukkanhat, például a kábítószer ültetvények migránsok általi működtetésére és számos más, úgymond „civil” bűncselekményre.Megállíthatatlan áradat?


Ugyan hazánkat a balkáni migrációs útvonal érinti, a veszélyek lényegében azonosak. Megfelelő létszámok és arányok esetében egy fiatalabb, agresszív és fanatikus tömeg egyszerűen elsöpörheti az európai nemzetállamok által eddig megteremtett civilizációt és kultúrát, az őshonos lakosságot pedig alárendelt helyzetbe kényszerítheti.

Csak zárójelben, a vallási fanatizmus következtében pillanatok alatt megszűnhet az európai liberális demokrácia: vagyis a melegek, a drogosok, a különféle deviáns kisebbségek eldorádója. Persze ez utóbbi lenne a legkisebb probléma.

Sajnos e veszélyeket számos európai és hazai társadalmi, politikai erő, egyház nem képes felfogni. Jelenleg hiányolom a magyar történelmi egyházak egységes és határozott kiállását a nem szavazat kimondása mellett. Különösen hiányolom a magyar lutheranizmus részletes helyzetértékelését kiállását, mely egyház annyi nagyszerű tehetséget, hazafit, hőst adott a magyar hazának a XVIII.-XIX. és a XX. század folyamán. Talán itt elég csak Hajnóczy József, Kossuth Lajos, Görgey Artúr, Ihász Dániel, Petőfi Sándor, vagy Bajcsy-Zsilinszky Endre nevét, személyét említeni.

El tudná-e képzelni bármelyik evangélikus testvér, hogy példaként Kossuth Lajos és Petőfi Sándor 1848-ban, mondjuk az ország belsejébe invitálta volna az alkotmányos renddel szembeforduló érchegységi móc lázongókat, vagy a Száván átkelt szerbiai önkénteseket?

Rövidre fogva tehát a gondolatmenetet, ha visszatérünk Cacciari professzor gondolatmenetéhez, a hajótörött, megfeneklett, zátonyra futott Európa hajóját ki kell mozdítani. Ebben pedig a vasárnapi, a határozott nemleges szavazat, többségi kimondása fordulópont lehet.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat