HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!

2016. szeptember 28. 16:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

menekulttabor-250.jpgHagyjuk már a demagóg szlogeneket, kiváltképpen azt, hogy „a pap ne politizáljon”! Többnyire olyanok mondják ezt, akik például előszeretettel kérik számon Krisztus képmásain a szűziességet, miközben ők maguk annak kártékonyságát hangoztatják úton-útfélen.

Nem kezdek el itt most ókeresztény remekírókat idézni, bármennyire is kisujjból kiráznék ki tudja hány oldalt műveikből. Csak arra óhajtok a vasárnapi referendum előtt alig fél héttel rámutatni, hogy a kereszténység fogalma nem egyenlő a bárgyúsággal. A biblikus intelem, hogy „ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”, csak a bosszúállást elkerülő türelmesség fontosságára int.

A Nol.hu most azon nyelvel, hogy Stella Leontin balassagyarmati kanonok „kvótával szétterített terrorizmus”-ról beszél, s ennek jegyében templomában szavazási útmutatót helyezett ki, amin az áll, hogy vasárnap „a „szeretet-főparancsa” jegyében fogja beikszelni a NEM-et”.

Nagyon helyes, bár minél több atya tenné ugyanezt. (Ha eddig elmulasztották, mindenesetre van bepótlásukra még néhány napjuk.) Van ugyanis olyan, hogy önszeretetet: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!” (3 Mózes 19, 18) Ez az egyénen át a nemzet tagjaira is vonatkozik. A nagy nyugati és keleti egyházatyák is mindig így értették ezt.

Nagyon bízunk abban, hogy a balassagyarmati kanonok nem áll egyedül felfogásával. Vége ugyanis a „szeressük egymást gyerekek!” jelige eltorzított értelmezésének. A pap második Krisztus, hirdeti XI. Pius pápa. Krisztus Urunknak minden szava IGAZSÁG. Az igazság pedig a migráns helyzettel kapcsolatban aligha lehet kétséges. Hazazsuppolni hát minden kereszténygyűlölő és nemzetgyilkos migránst! Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat