HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Összeesküvés elmélet vagy együttműködés gyakorlat

2016. július 18. 15:30
Hunhír.info

Bogár László „A háttérhatalom sipkája” című, a Hunhíren 2016. július 14-én megjelent (mho-tól átvett) remek írása késztetett arra, hogy megfogalmazzam ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Menedék - Baráthosi

„Ellenük hozta létre a láthatatlan főhatalmat védeni hivatott globális médiagépezet a két fő bélyeget, az összeesküvéselmélet-gyártást és a gyűlöletbeszédet. Az első a tudatlanság, a második a gonoszság, a tudatos ártani akarás bélyegét süti azokra, akik fel merik tételezni ennek a „nem létező” szuperstruktúrának a létezését.” – írja Bogár László.

„A lét-felélő önpusztító degenerációs folyamatok közös gyökere nyilván nem más, mint a MÉRTÉKTELENSÉG.” – írta ugyanő 2012. decemberében.

A 2016. januárjában megtartott davosi világgazdasági fórum előtt az Oxfam nemzetközi segélyszervezet nyilvánosságra hozta jelentését, mely szerint a Föld lakossága leggazdagabb 1%-nak több vagyona van, mint a fennmaradó 99%-nak összesen. A leggazdagabb 62 (azaz hatvankettő) ember vagyona 2010 óta 44%-kal gyarapodott, míg a világ szegényebbik felének jövedelme 41%-kal csökkent. A jóléti szakadék gyorsabban mélyül, mint azt bárki feltételezte, s az 1 százalék egy évvel hamarabb utasította maga mögé a 99 százalékot, mint azt az Oxfam tavaly jósolta. A világ 62 (azaz hatvankettő) leggazdagabb embere akkora vagyonnal rendelkezik, mint a Föld lakosságának szegényebbik fele, mintegy 3,5 milliárd ember együttesen. Ugyanakkor a szabadkereskedelmi egyezmények pont ezt az egyenlőtlen berendezkedést próbálják bebetonozni, amely törekvést a globális földrablások csak tovább erősítenek.

Az elszegényedő milliárdnyi embertömeg így nem csak anyagi jövedelem nélkül marad, de óriási élelmezési válsággal is fenyeget ez a folyamat. Arról nem beszélve, hogy ezt az embertömeget élhetetlen nagyvárosokba terelik most is. „A multinacionális vállalatok és a gazdag elitek azonban (…) elutasítják azoknak az adóknak a befizetését, amelyekre a társadalom működtetéséhez szükség van. Az a tény, hogy az élen lévő 201 vállalatból 188 legalább egy adóparadicsomban jelen van, azt mutatja, hogy ideje cselekednünk.” mondta Winnie Byanima, az Oxfam igazgatója.

(MTI nyomán)

A világ leggazdagabb emberei közönséges halandók számára elképzelhetetlen hatalommal, befolyással rendelkeznek. A pénz számukra nem akadály, hanem előny, hiszen korlátlanul rendelkezésükre áll. És ne feledjük, még mindig a kapitalizmus rendszerében élünk, ahol azé a főszerep, akinek több van belőle. Ezzel pedig adott az írott és elektronikus sajtó irányításának, befolyásolásának kézenfekvő lehetősége. Ezen keresztül pedig az emberek ismereteit, véleményét, szavazatait lehet módosítani. (Az van, amiről a tv csatornák beszélnek. Amiről nem beszélnek, az nem is létezik.) Sőt, kellően sok pénzzel sajnos a döntéshozó politikusok jó részét közvetlenül is meg lehet venni.

Mi az életszerűbb, minek van nagyobb valószínűsége? Annak, hogy az események „csak úgy maguktól, véletlenszerűen” történnek, vagy annak, hogy a legnagyobb pénzügyi- média- politikai és katonai hatalommal bíró csoportok megpróbálják a világ történéseit saját érdekeik szerint befolyásolni? Nyilvánvalóan ez utóbbinak, erről szól az emberiség egész történelme.

És az-e az életszerűen valószínű, hogy a leggazdagabb 62 ember egymás ellen harcol már így is gigantikus vagyonának és hatalmának további növelése érdekében, vagy az, hogy ők együttműködnek egymással közös érdekeik érvényesítéséért? Egyértelműen ez utóbbinak van sokkal nagyobb valószínűsége. Az Oxfam föntebb idézett jelentéséből is ez látszik: a leggazdagabbak tovább gazdagodtak, a legszegényebbek pedig tovább szegényedtek.

62 ember annyi, mint két iskolai osztály: 8.a és 8.b. Ezek az emberek nem csak tudnak egymásról, hanem jól ismerik egymást, ahogy az iskolában a párhuzamos osztályok diákjai. Néhány telefonhívással perceken belül tudnak akár világrészek sorsát is befolyásoló döntéseket meghozni. A többi már csak utómunka, melyet jól fizetett ilyen-olyan szintű csicskáik aztán végre is hajtanak.

Összeesküvés elmélet?
Dehogy!
Együttműködés gyakorlat!

Ez a válasz a kérdésre. Válasz azoknak is, akik összeesküvés elméletek tébolyult gyártásával vádolnak meg minket.

Gönyű, 2016. július 16.
Dr. Nagy Gergely
önkormányzati képviselő

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

    A HunHír barátai

    Legolvasottabb hírek

    HunHír-Tudósító

    Képtárak

    Felhívások

    Közlemények


    Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
    © 2002-2019 Rockszerda
    Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat