HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

A móc rendőrség retteg Wass Albert emlékétől

2008. január 12. 15:34
HunHír.Hu-információ

A paranoid román hatalom megint nem hazudtolja meg magát, Wass Albert nevének említésére is teljes apparátusukat mozgósítják az erdélyi hazafiak ellen.

Menedék - Atilla

Waum Péter székelyudvarhelyi Hatvannégy vármegyés vezető elküldte nekünk a szervezet beszámolóját a városi Wass Albert megemlékezésekről, és az azt megelőző, román rendőrség részéről tett zaklatásokról:

Először is azzal kezdem, hogy szeretnénk vetíteni a Koltay Gábor rendezte Adjátok vissza a hegyeimet című filmet. Azért kezdem ezzel, mert mi még csak terveztük, hogy levetítsük a filmet, de már a mócoknak dolgozó, modern árulók megelőztek minket és felkerestek minden helységet, ami szóba jöhet a film levetítésére (Ifjúsági ház, Művelődési ház stb.) és kérdezősködtek a milicisták, hogy lesz-e filmvetítés vagy bármi emlékezés, ott 8.-án. Ugyanez történt 6.-én és 7.-én. Engem is kerestek a mócoknak dolgozó, magyar nemzetiségű rendőrök, hogy mit akarunk, mit szervezünk, hányan vagyunk, kivel beszéltünk. Megkeresték a szombatfalvi református lelkészt is, hogy mit szervez, miért stb. stb. Ő sem és én sem hátráltunk meg ezektől! Nehogy már ne lehessen emlékezni írófejedelmünkre!!! Hát mit képzelnek ezek!

Eljött este 5 óra, elmentünk a szombatfalvi templomba, ahol megemlékezéssel egybekötött istentiszteletet tartottak. Persze a legutolsó sorban bent ült három SRI-is, akit a tiszteletes Úr külön üdvözölt is, az utcába minden 5-10 percben a rendőr Logan elment előttünk. Este 7 órakor felmentünk az Emlékezés Parkjába, 80-100 megemlékezővel együtt, ahol megtartottuk a koszorúzással egybekötött megemlékezésünket. Ami nagyon meglepett, hogy mi egy verset programoztunk be a megemlékezésbe, de voltak ott lelkes emberek, akik szóltak, hogy szeretnének szavalni. Nekik külön kiemelten szeretném megköszönni, hogy megosztották egy vers által a gondolataikat!!! Amíg zajlott a koszorúzás, addig arra az időre egy rendőrautó megállt közel hozzánk és ott maradt, amíg mi be nem fejeztük. A beszédet felvette egy fiatalember, aki minden rendezvényen ott van és filmez, jó lenne, hogy a felvételekből nekünk is küldene. Majd elhelyeztük a koszorúkat és elénekeltük a Székely himnuszt és távoztunk a helyszínről - áll a székelyudvarhelyi vármegyések hírportálunkhoz eljuttatott élménybeszámolójában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat