HunHír.info

2017. Jégbontó hava 23. nap, Gyopár napja.

A móc rendőrség retteg Wass Albert emlékétől

2008. január 12. 15:34
HunHír.Hu-információ

A paranoid román hatalom megint nem hazudtolja meg magát, Wass Albert nevének említésére is teljes apparátusukat mozgósítják az erdélyi hazafiak ellen.

Magyar Menedék - Lovasíjász

Waum Péter székelyudvarhelyi Hatvannégy vármegyés vezető elküldte nekünk a szervezet beszámolóját a városi Wass Albert megemlékezésekről, és az azt megelőző, román rendőrség részéről tett zaklatásokról:

Először is azzal kezdem, hogy szeretnénk vetíteni a Koltay Gábor rendezte Adjátok vissza a hegyeimet című filmet. Azért kezdem ezzel, mert mi még csak terveztük, hogy levetítsük a filmet, de már a mócoknak dolgozó, modern árulók megelőztek minket és felkerestek minden helységet, ami szóba jöhet a film levetítésére (Ifjúsági ház, Művelődési ház stb.) és kérdezősködtek a milicisták, hogy lesz-e filmvetítés vagy bármi emlékezés, ott 8.-án. Ugyanez történt 6.-én és 7.-én. Engem is kerestek a mócoknak dolgozó, magyar nemzetiségű rendőrök, hogy mit akarunk, mit szervezünk, hányan vagyunk, kivel beszéltünk. Megkeresték a szombatfalvi református lelkészt is, hogy mit szervez, miért stb. stb. Ő sem és én sem hátráltunk meg ezektől! Nehogy már ne lehessen emlékezni írófejedelmünkre!!! Hát mit képzelnek ezek!

Eljött este 5 óra, elmentünk a szombatfalvi templomba, ahol megemlékezéssel egybekötött istentiszteletet tartottak. Persze a legutolsó sorban bent ült három SRI-is, akit a tiszteletes Úr külön üdvözölt is, az utcába minden 5-10 percben a rendőr Logan elment előttünk. Este 7 órakor felmentünk az Emlékezés Parkjába, 80-100 megemlékezővel együtt, ahol megtartottuk a koszorúzással egybekötött megemlékezésünket. Ami nagyon meglepett, hogy mi egy verset programoztunk be a megemlékezésbe, de voltak ott lelkes emberek, akik szóltak, hogy szeretnének szavalni. Nekik külön kiemelten szeretném megköszönni, hogy megosztották egy vers által a gondolataikat!!! Amíg zajlott a koszorúzás, addig arra az időre egy rendőrautó megállt közel hozzánk és ott maradt, amíg mi be nem fejeztük. A beszédet felvette egy fiatalember, aki minden rendezvényen ott van és filmez, jó lenne, hogy a felvételekből nekünk is küldene. Majd elhelyeztük a koszorúkat és elénekeltük a Székely himnuszt és távoztunk a helyszínről - áll a székelyudvarhelyi vármegyések hírportálunkhoz eljuttatott élménybeszámolójában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Kifestő - A magyar díszítés alapformái - Horváth ÁgnesKifestő - A magyar díszítés alapformái
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar október + DVD MELLÉKLET
A magyar október + DVD MELLÉKLET
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 3 060 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Betiltott Amerika - Manuel Palacios VillavicencioBetiltott Amerika
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat