HunHír.info

2017. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

Újabb hadjárat az anyaság ellen

2016. június 12. 17:17
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

anyasag.jpgMár a tizenkilencedik századi utópikus szocialistáknak, aztán nyomukban az orosz és német anarchistáknak is vesszőparipája volt a család, az anyaság örökös ostorozása, meghaladottnak tekintése és tekintetése. Ma utódaik sincsenek ezzel másként.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

De persze idézhetnők még Madách Tragédiája falanszteri színének tudósát is, aki Évát el akarja távolítani gyermekétől, mondván, a falanszter majd felneveli, éspedig „tudományos” alapon. Mindez nem csoda. Az emberi lét alapvető normáit már évszázadok óta permanensen tagadók vetése érik ma be, amikor a radikális gender-mozgalom képviselői még egyes bevallottan liberálisoknak is nekimennek már, ha azok a gyermek és anyja kapcsolatának fontosságát hangsúlyozzák.

„Szélsőséges feministák már a liberális Vekerdy Tamást sem kímélik” – olvasható a Válasz.hu-n Szőnyi Szilárd tollából. Megtudjuk belőle, hogy a 444.hu leányvállalataként működő Feminfo.hu munkatársai olyan közismerten baloldali, liberális ikonoknak estek neki a minap, mint Vekerdy Tamás, a néhai Ranschburg Jenő és Popper Péter, csak mert szerintük is jót tesz a gyermeknek, ha édesanyja minél tovább mellette van. Odáig mentek, hogy a három nevezett pszichológust „szexisták”-nak nevezték. Nyilván úgy gondolják, hogy nincs férfi és női, apai és anyai szerep. Ahogyan hovatovább nemzet sincs. Sőt semmi sincs, ami érték és hagyományos.

Ugyanebbe a mostani támadásba illik bele a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, Frances Raday nyilatkozata: „A magyar kormánynak fel kell hagynia azzal, hogy a nemi alapú megkülönböztetést konzervatív családi értékekre épülő ideológiával palástolja. A család konzervatív formáját nem volna szabad szembeállítani a nők politikai, gazdasági és társadalmi jogaival.” Vagyis nem az utódnemzés, a gyermekvállalás, hanem az „önmegvalósítás” mindennek a kulcsa, így a nők „előbbre jutásának” is.

„Madách falansztere megvalósul” – mondták már eddig is oly sokan. Ám ez nem következhet be, legalábbis akkor nem, ha Európában, sőt szerte a világban mind többen követelik az anyaság megbecsülését, tudva, hogy a néhai nagy történelmi birodalmak bukásában mennyire oroszlánrésze volt a család, az anyaság fontosságának fel nem ismerése, sőt tagadása. Mert hiába is hirdetnek újabb és újabb hadjáratot az anyaság ellen a gender-ideológusok, a természettel nem tudnak leszámolni. Miként is szól a római közmondás? „Naturam expellas furca, tamen usque recurret.” „Űzd ki bár a természetet vasvillával, mégis visszatér az.”


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat