HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Tompó-egyperces: Zsidó ügynök

2016. június 03. 11:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A testvér a Szittya Vitézek Társaságába tévedve, tapasztalva, hogy csak klapanciák faragásával foglalkoznak ottan, feltette a kérdést, miért vesződnek ezzel? Naivan azt hitte, lesütik szemüket és bocsánatot kérnek. Ezentúl inkább a fakanalat forgatják majd, mint a tollat.

De hamar szembesülni kellett, hogy megint tévedett, azaz túlbecsülte a „népem-nemzetem-hazám” hármasságát imamalomszerűen hangsúlyozók nívóját. Egyikük, aki hun honleánynak és szittya ivadéknak tekintette magát – miközben a nőemancipáció elodázhatatlanságát hirdette, ahol csak lehetett –, mérgében összeráncolta szemöldökét. „Klapancia? Mi a bánat az?” – kérdezte magában. Bár rühellte az internetet – az is, mint minden rossz, a zsidóknak köszönhető! –, azért most mégis elővette Árpád-sávos szegélyű laptopját, hogy tudakozódjon, mit is jelent ez a fránya szó.

„Biztosan ezt is a zsidók találták ki” – mondta most már félhangosan, majd rákattintott a WikiSzótár.hu-ra, ahol szóról szóra ezt találta:

„klapancia (főnév) Irodalmi: Kínrím, mesterkélt, erőszakolt, kiagyalt, gyakran az értelem rovására menő, rendszerint több szótagú, néha több szóból álló rím. A fűzfapoéta versei tele vannak klapanciával. Rímei nem művésziek, inkább csak bosszantó klapanciák. Gyatra vers, amelynek rímei kínrímek. A fűzfapoéta klapanciát farag. A szerelmes ifjú egy klapanciával akarja megdobogtatni a lány szívét.”

Több sem kellett neki. Földhöz vágta borsos áron tegnap bekötött, árvalányhajjal díszített verses mappáját és gyilkos pillantást vetett a testvérre, majd eloldalgott, de annyit odamondott még azért: „Maga meg egy közönséges zsidó ügynök, érti?” A testvérnek erre, hogy, hogy nem, Heller Ágnes esete jutott eszébe. Történt ugyanis, hogy egyszer bejött az órára, hosszasan körülnézett, majd hirtelen azt mondta: „Gyerekek, b@szni kell, az a legjobb a világon.” A hallgatók éppúgy nem értették, mi lelte Hellert, mint a testvér, hogy mi történt a hun fűzfapoétával...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat