HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Már megint a keresztény magyarságot alázták porba az Élet Menetén

2016. április 18. 08:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

elet-menete-2016-500.jpgA tegnapi menet talán minden eddiginél inkább alázta porba a keresztény magyarságot. Ugyanis résztvevői nem szégyelltek a Szent István bazilika előtti térre vonulni, s ott jajveszékelni a „kirekesztés mai is fenyegető veszélyei” miatt. Sőt történt ott más is. Egy röpke mondat erejéig maradva a helyszínnél. Démonikus húzás volt a Szent István Bazilika elé vonulni. Mert mit is üzentek ezzel a szervezők? Azt, hogy szégyelljétek magatokat, ki keresztény magyarok! Szórjatok állandóan hamut a fejetekre, ti vagytok a felelősek a holokausztért. Vezekeljetek mindig és mindenhol!

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A Mazsihisz híradásában aztán ez is olvasható: „A Szent István-bazilika előtt felállított színpadon idén először közösen emlékeztek a történelmi egyházak képviselői.” Könyörgöm, mi az, hogy történelmi egyházak? Egy egyház van, a római katolikus. A többi vallási közösség csak felekezet. Európában vagyunk, nemde? Illene annak vallástörténelmét legalább elemi szinten ismerni.

Csakhogy nem némán álltak ott az „egyházak” képviselői. Megszólalt Székely János püspök, a Keresztény-Zsidó Tanács elnöke: „Az élet menetének lépéseit a szívben kell megtenni, a múlttal való őszinte szembenézéssel, a másik kultúra, a másik ember megismerésével, tiszteletével és szeretetével. Nemrég ortodox rabbik egy csoportja nyilatkozatot tett közzé, amelyben többek között azt írták: „keresztények és zsidók együtt kell, hogy munkálkodjunk korunk erkölcsi kihívásainak megoldásában és a világ jobbításán”. Ezek a rabbik megérezték a történelmi pillanatot, és a „Mennyei Atya akaratát”, hogy új fejezetet nyissanak a zsidóság és a kereszténység történelmében, és testvéri kezet nyújtsanak egymásnak.”

Aki csak egy kicsit is ismeri a zsidóság és a kereszténység (azaz a katolicizmus és nem egyéb, pláne abból kivált vallások) történetét, méltán döbbenhet meg az elhangzottak miatt. A zsidóság hol, mikor szolgálta és szolgálja a kereszténységgel való együttélést, mikor munkálkodott és munkálkodik vele az erkölcsi kihívások megoldásában és a világ jobbításán?

A kérdésre a válasz ugyebár borítékolható. Miként az is, hogy Székely János hányszor szólalt fel a kereszténység üldözése, a magyarság gyilkolása ellen. Ámde, szokásom szerint, a végére hagytam a lényegi kérdést. Mit szólnának e menetelők, ha a keresztény magyarság képviselői pedig március 21-én, az 1919-es „proletárdiktatúra” kezdetének napján a Dohány utcai zsinagóga elé vonulnának a keresztény magyarság elleni terrorral szembeni menetük során?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat