HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Lukács (Löwinger) szennyesét mossa a Mazsihisz

2016. április 13. 14:54
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

lukacs-gy2-250.jpgPublicisztikáimból lassan már egy testes kötetre valónyit állíthatnék össze a Mazsihisz viselt dolgairól írottakból. Nem mintha nem lenne más dolgom, de hát ugye publicista minőségemben aligha tehetek mást. Nézzük hát a Mazsihisz legújabb attrakcióját!

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

1885. április 13-án született Lukács-Löwinger. Róla ma a Mazsihisz honlapján névtelenül egy méltatás jelent meg, miszerint ő „az egyik legismertebb magyar filozófus a világon”, aki a dualizmus kori Magyarországot hazugnak tartja és mélységesen megveti, majd „a Tanácsköztársaság idején már kommunista, népbiztosi szerepet is vállal és saját beszámolója szerint részt vesz nyolc, a román fronton meghátráló vöröskatona kivégeztetésében”.

Érdekes. A Mazsihisz, a hazai zsidóság legfőbb ejtőernyős szervezete, egyetlen szót sem szól arról, hogy Lukács milyen népbiztos volt. Elárulom: közoktatásügyi. A legnagyobb kárt pedig talán éppen a közoktatás terén követték el a népbiztosok. Ebbe belefért az egyházi iskolák kommunizálása, a magyar irodalom és a történelem tananyag „osztályharcos” szemléletűsítése, vagy éppen a fiatal zsidó orvostanhallgatók által a fiatal leányok éjszakánként való szexuális zaklatása – amint Tormay Cécile erről a „Bujdosó könyv”-ben ír. No de nézzük tovább Lukács pályájának alakulásáról a Mazsihizs honlapját!

„Amikor a második világháborút követően visszatér Magyarországra, dicstelen szerepet játszik szépírók és filozófusok partvonalra szorításában, ellehetetlenítésében, aztán – mivel önálló gondolkodását egészen soha nem tudja megfékezni – őt magát is kiszorítják.”

E dicstelen szerepét persze a Síp utcai garnitúra egy kézlegyintéssel elintézi ezúttal is. Az, hogy Madáchot azért nem tanították a tömény Rákosi-időkben, mert Tragédiájának Ádámja nem illik bele a történelmi materializmus fantazmagóriájába, Lukácsnak volt „köszönhető” éppen. De erről persze nem szólt a Mazsihisz. Ám a legárulkodóbb mondat mégiscsak a legutolsó:

„Tanítványai – közöttük Heller Ágnes – nem csak a Kádár-rendszerrel és a Szovjetunióval fordultak szembe, de a marxizmustól is eltávolodtak.”

Heller és az antimarxizmus! Hú, hát, hogy nem szakad le a plafon ott a Síp utcában! De hogy a végére hagyjam a desszertet. A kiváló Lukács-tanítvány Heller egyszer úgy tartott órát hajdanában az egyetemen mackóban, hogy bejött és azt mondta: „Gyerekek, b@szni kell, az a legjobb a világon." Igen, így, szó szerint! Hiába, ilyenkor mondják: az alma nem esett messze a fájától...


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat