HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Biszku Mazsihisz-kórházba kerülése csak az antiszemitizmus fokozására volt jó

2016. április 06. 11:16
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

biszku-bela-500.jpgNem mi állítottuk ezt, legalábbis nem eredendően. Folyik a belháború a magyarországi zsidóság köreiben Biszku-ügyben. A Szombat nevű zsidó orgánum szerint olaj volt a tűzre Biszku e kórházba kerülése, míg a Mazsihisz egészen mást mond.

Magyar Menedék - Migránsokk

Lássuk előbb a Szombat szerkesztőségi állásfoglalását (április 2.). Összefoglalva tartalmát: Biszku nem volt zsidó, katolikus családból származott, ilyetén kérdés, mit keresett a Szeretetkórházban, miért nem lehetett más kórházat ajánlani, miért fogadták be azt a kommunista vezetőt, akinek történelmi felelőssége van 1956-os felkelők és egyszerű, szabadságra vágyó emberek – köztük netán zsidók – meghurcolásában, esetleg halálában, csak itt remélte gondozója biztonságban az egykori bűnöst, a ma magatehetetlen öregembert?

Zárszavát is idézzük: „Egy biztos: ez a gesztus nagyon sokak fejében kínos asszociációkat teremt a kommunista diktatúra bűneiben részes Biszku Béla és a zsidók között. Ilyen erkölcsi kárt, mint amit ma Biszku nevének nyilvánosság előtti összekapcsolása jelent a Mazsihisz nevével, nemigen tud okozni antiszemita. Ilyen hülyeségre csak zsidók képesek. Mégoly emberiesek is.”

Még egyszer hangsúlyozzuk, mindez egy zsidó orgánumban jelent meg. Önmagáért beszél. Legfeljebb annyit tehetnők hozzá, hogy Biszku származása mindmáig nem tisztázott egyértelműen. David Irving brit történész nyilvántartásában (Felkelés! 1956) mindenesetre nem szerepel a zsidó származású kommunisták névsorában. Viszont tény, hogy a véres kommunista megtorlások elrendelői és végrehajtói között feltűnő számban szerepeltek az ilyen származásúak.

No de lássuk csak Heisler Andrásnak a Mazsihisz honlapján való reagálását minderre!

„Ha valakik nem tehetnek különbséget beteg és beteg között, az pontosan a mi közösségünk – sem vallása, sem bőrszíne, sem pártállása vagy politikai nézetei miatt. A zsidó közösség pontosan tudja, mert történelmi tapasztalataink vannak arról, milyen az, mikor egy rászorultnak nem nyújtanak segítséget. Mi nem kívánjuk felmenteni Biszku Bélát történelmi bűnei alól, de orvosaink feladata a gyógyítás. Az ítélkezés az igazságszolgáltatás és a Mindenható dolga – semmiképpen nem a kórházi dolgozóké.”

Furcsa. A Mazsihisz nem nézi, kinek mi a vallása, milyen a bőrszíne, pártállása vagy minő politikai nézetei vannak – de csak akkor, ha az illető beteg? „A befogadás és a nyitottság fontos neológ zsidó érték: mi ezek szerint működünk.” – folytatódik az álszent szöveg, majd ezzel zárul:

„Lelkiismeretünk tiszta, cselekvéseinknél pedig nem szabad folyton azt mérlegelni, mások mit gondolnak rólunk. Nem hagyjuk, hogy a történelem negatív szereplőivel – Kun Bélákkal, vagy Biszku Bélákkal, zsidókkal vagy nem zsidókkal – zsarolhassanak bennünket.”

Szóval Heisler magyarul fütyül arra, mit gondolnak mások róla és közösségéről, sőt általában a zsidókról. És mi van, ha mások vannak vele, velük ugyanígy? Mi van, ha azt mondjuk, márpedig csak azért is lesz Horthy Miklós út, Nyírő József utca, Tormay Cécile tér, Wass Albert sétány, Gömbös Gyula park fővárosunk szívében?

De a végére hagytuk a lényegi kérdést. Ha annyira negatív szerepű volt Heisler szerint is Kun és Biszku, a zsidó történelemkönyvek, médiumok akkor mégis miért nem foglalkoznak tetteikkel, tekintettel a zsidósággal szembeni pozitív elfogultságukra?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat