HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Orbán náci, Lukács (Löwinger) György pedig a legnagyobb filozófusok egyike?

2016. március 29. 10:58
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

lukacs-gy.jpgMindezt Radnóti Sándor „esztéta” állítja. Nem lejáratásaként használom a macskakörmöt, csak annak jelzéseként, hogy aki ugyanis Lukácsról ilyet állít, annak az esztétikához vajmi kevésbé köze van. De Radnóti korántsem csak az esztétikával van így...

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A hvg.hu tegnap interjút közölt a hetven éves Radnótival. Lássuk leginkább perdöntő kijelentéseit! Szerinte nálunk nincsen valódi „konzervatív hang”. Arról, milyen is az, nem nyilatkozott. Édes. Egy lukácsista akarja eldönteni, mi a konzervativizmus, ki a konzervatív! Mint Gyurcsány, aki – nem tévedés – egyszer azt mondta, nagyon sajnálja, hogy hazánkban nincs igazi jobboldal, mert ő azt vitapartnerének tekintené. Csakhogy olyan ez körülbelül, mint amikor a helyi párttitkár akarta megmondani, mit kell a plébánosnak szigorúan templomfalak közé zárt hittanóráján mondania például a pápaság teológiájáról...

Aztán azzal folytatta, hogy Orbán Viktor március idusán „virtigli náci beszédet tartott”. Különös fogalmazás ez egy – állítólagos – esztétától. Mondjuk úgy, hát nem túlságosan – esztétikus. Persze Radnótit nyilván leginkább az 1919-es kommunizmusra vonatkozó miniszterelnöki elítélő szavak hozták ennyire indulatba. Mindenesetre érdekes elmefuttatás – akarom mondani, inkább szürrealista. Aki elítéli az akkori történéseket, mitől ab ovo – náci?

A miniszterelnök keresetlen szavakkal illette a neoliberális brüsszeli politikát – már ez is nácizmus? Akkor, legalábbis, ha következetes kíván lenni Radnóti, Prohászkát is annak kell tartania, aki már a tizenkilencedik századi hazai liberalizmust is aggasztónak, sőt végezetesnek tekintette. Persze hol volt még akkor Hitler? – vethetnők ellen. Ámde a lukácsisták sohasem a következetességről, pláne a logikus gondolkodásról voltak közismertek ugyebár. (Rajtuk alighanem még maga Hegel is elverte volna a port.)

Radnóti ezúttal is elsütötte persze a nagyágyút. Lukácsot a legnagyobb filozófusok közé sorolta. Nem az a lényeg, hogy kommunista volt, hanem hogy nagy bölcselő! Arról azonban, hogy miért, mitől, egy árva kukkot sem árult el ezúttal sem. De mintha nem is Lukács állt volna most fókuszában, hanem a „náci” Orbán és pártja, amelynek egész holdudvara – úgymond – velejéig korrupt, élén Orbánnal. Nos, nem védem a Fideszt, nem, csupán azt kérdezem, hogy amikor Gyurcsány volt nyeregben, akkor ilyet vele és pártjával kapcsolatban miért nem mondott a jeles esztéta?

Radnóti jelenleg egyetemi tanár az ELTE Esztétikai Tanszékén – bár állítólag jövőre már csak doktori órákat fog tartani ott. Ezen ugyanakkor nem csodálkozhatunk. Ez az intézmény szinte tenyésztelepe a keresztény- és nemzetellenes liberális elitnek. Amivel kapcsolatban megvan nekem is a kritikám a Fidesz felé. Gondolom, nem nehéz kitalálni ezek után, miben is áll az.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat