HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Ha magyar történelmi emlékművet gyaláznak meg, akkor is megbüntetik a tetteseket?

2016. március 03. 15:35
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

agyus250.jpgIgen, ez a kérdés most, amikor a minap Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elöljárója rendőrségi feljelentést tett, amiért ellopták a márványoszlopon álló, rézből készült menórát, s az elkövető ezzel 200 ezer forintos kárt okozott. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy „kisebb értékre, vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás” gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Mindezzel azonban nem ért véget a történet. Megszólalt mindjárt maga a Miniszterelnökség is, mondván, megengedhetetlennek tartja, hogy a magyar történelem bármely emlékművét barbár módon megrongálják vagy meggyalázzák.

Kérdezem tisztelettel: 1. a menóra mióta és mitől magyar történelmi emlék, 2. ha egy katolikus templomban a monstranciával, a szentségtartóval teszik ugyanezt, akkor is így reagál-e a miniszterelnökség?

E sorok írója legújabb könyvének bemutatóján Raffay Ernő elmondta: amikor valaha antiszemita szólamú plakátokat lobogtattak egyesek, Antall József azt mondta, azonnal ki kell vizsgálni az esetet, mert nagyon valószínű, hogy ezeket zsidók követték el. Kell ugyanis az antiszemitizmus bizonyos zsidóknak, hogy legyen mire hivatkozva állandóan kárpótlásért sorba állniuk.

Egy tény: normális ember nem rongálja meg vagy gyalázza meg mások vallási emlékeit. Mindenesetre reméljük, a Miniszterelnökség valóban magyar történelmi emlékművek meggyalázása esetén is ugyanígy fogja hallatni hangját.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat