HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

Kötelezővé tenni a Lovasíjászt!

2016. február 05. 16:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

lovasijasz-250.jpgA Jobbik részéről Dúró Dóra arról beszélt, hogy a kormány tönkretette az oktatást, elsődleges problémaként megemlítve a diákok és a pedagógusok túlterheltségét, s külön kihangsúlyozta, hogy a nemzeti tartalomnak minél erősebben kell megjelennie, ezért a Jobbik kezdeményezi például a Lovasíjász című filmet minden középiskolás tanórai keretek között történő kötelező megtekintését.

Magyar Menedék - Migránsokk

Most arról, hogy a második Orbán-kormány mennyire oroszlánrészű az oktatás kétségtelen tényként megállapítható tönkretételében, ne nyissunk vitát. Tény azonban, hogy joggal hiányolhatók a stratégiai fontosságú döntések az oktatás nemzeti és kereszténnyé tétele érdekében. Pedig ezek meghozatala és érvényesítése talán minden más ágazat érdekeinél fontosabb. Ezért csak egyetérteni lehet a Jobbik álláspontjával a Lovasíjász bemutatásával kapcsolatban.

Igenis úgy kellenek a nemzeti életerőt hangsúlyozó, a mindennapjainkba ki tudja mióta beleégetett kishitűség, pesszimizmus kiirtására alkalmas, a magyar jellemet a maga teljességében bemutató filmek, mint az éhezőnek az egy falat kenyér. És persze ugyanez vonatkozik a hit- és erkölcstanra is. Mindezek nélkül nincsen állam, nemzet, társadalom.

„A vallástalan államtól vallástalan iskolákat és vallástalan tanítókat várhatunk. Ezek nevelik azokat a szörnyetegeket, akik a legméltóságosabb Oltáriszentségben jelenlévő Jézust az utcza sarába kiköpik a szent áldozás után. Megtörtént Szegeden.”

Ijesztő sorok, ugye? Pedig nem maiak. 1897-ben jelentek meg Gerebenics Sándor győri püspöki szertartó prédikációs kötetében (Krisztus nélkül Krisztussal). Úgy tűnik, már akkor itt tartottunk. És ma?

Ifjúságunk mást sem hall a közoktatásban és közmédiában, minthogy mennyire kicsik voltunk és vagyunk mi magyarok valójában. Csoda, hogy ha felnőnek, depressziósok lesznek? Igen, ébresztő! Nemzeti tartalmat iskoláinkba, kötelezővé tenni a Lovasíjászt!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káldeától Ister-Gamig I-II-III - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 8 091 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat