HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Kötelezővé tenni a Lovasíjászt!

2016. február 05. 16:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

lovasijasz-250.jpgA Jobbik részéről Dúró Dóra arról beszélt, hogy a kormány tönkretette az oktatást, elsődleges problémaként megemlítve a diákok és a pedagógusok túlterheltségét, s külön kihangsúlyozta, hogy a nemzeti tartalomnak minél erősebben kell megjelennie, ezért a Jobbik kezdeményezi például a Lovasíjász című filmet minden középiskolás tanórai keretek között történő kötelező megtekintését.

Magyar Menedék - Migránsokk

Most arról, hogy a második Orbán-kormány mennyire oroszlánrészű az oktatás kétségtelen tényként megállapítható tönkretételében, ne nyissunk vitát. Tény azonban, hogy joggal hiányolhatók a stratégiai fontosságú döntések az oktatás nemzeti és kereszténnyé tétele érdekében. Pedig ezek meghozatala és érvényesítése talán minden más ágazat érdekeinél fontosabb. Ezért csak egyetérteni lehet a Jobbik álláspontjával a Lovasíjász bemutatásával kapcsolatban.

Igenis úgy kellenek a nemzeti életerőt hangsúlyozó, a mindennapjainkba ki tudja mióta beleégetett kishitűség, pesszimizmus kiirtására alkalmas, a magyar jellemet a maga teljességében bemutató filmek, mint az éhezőnek az egy falat kenyér. És persze ugyanez vonatkozik a hit- és erkölcstanra is. Mindezek nélkül nincsen állam, nemzet, társadalom.

„A vallástalan államtól vallástalan iskolákat és vallástalan tanítókat várhatunk. Ezek nevelik azokat a szörnyetegeket, akik a legméltóságosabb Oltáriszentségben jelenlévő Jézust az utcza sarába kiköpik a szent áldozás után. Megtörtént Szegeden.”

Ijesztő sorok, ugye? Pedig nem maiak. 1897-ben jelentek meg Gerebenics Sándor győri püspöki szertartó prédikációs kötetében (Krisztus nélkül Krisztussal). Úgy tűnik, már akkor itt tartottunk. És ma?

Ifjúságunk mást sem hall a közoktatásban és közmédiában, minthogy mennyire kicsik voltunk és vagyunk mi magyarok valójában. Csoda, hogy ha felnőnek, depressziósok lesznek? Igen, ébresztő! Nemzeti tartalmat iskoláinkba, kötelezővé tenni a Lovasíjászt!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat