HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

„Hitlernek nem lett igaza, vannak túlélők”

2015. december 23. 10:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

arbeit_macht_frei-500.jpgSzép mondat, ugye? Ezt mondta a minap az ATV-nek egy bizonyos Fenyves Katalin nevezetű „alkotószerkesztő” abból az alkalomból, hogy az Eörsi Mátyás által elindított fészbúkos „A holokauszt és a családom” című profil után ugyanilyen címmel egy közel ötszáz oldalas kötetet szerkesztett.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A közel tíz perces adásban persze hiába is vártunk volna hiteles visszaemlékezéseket tényleges zsidó szenvedésekről. Hangsúlyozom, nem elírás ez részemről. Tényleges szenvedéseket írtam.

Az alkotószerkesztő asszonyság egyszer csak kibökött azonban valamit: „Hitlernek nem lett igaza, vannak túlélők”. Statisztikát viszont nem közölt arányukról. Érdekes. Eddig úgy tudtuk, a néhai birodalmi vezér és kancellár célja az egész európai zsidóság elpusztítása volt, sőt másról sem hallottunk, minthogy ezt el is érte. Most meg jön valaki, egy túlélő, aki szerint ez valahogy mégsem teljesült.

Mondom, érdekes szituáció. De még érdekesebb a folytatása. Elmondta az asszonyság, hogy nem csoda a tengernyi holokausztmemoár, hiszen igen sok zsidó el sem mondta gyermekeinek az elmúlt több mint fél évszázad során, hogy ők és ilyetén gyermekei milyen származásúak.

Kérdőjel kérdőjel hátán. Tudjuk, mert tény, hogy a Rákosi-, sőt még a Kádár-korszakban is mennyire felülreprezentált volt a hazai zsidóság közéletünkben. Akkor óhatatlanul adódik a kérdés, miért volt tabu a papa, mama, netán őseik származása még a családi fészekben is? Ha szégyellték, miért vették zokon másoktól, ha ők azt szemmel tartották és adott esetekben ki is mondták?

Itt a karácsony, ami persze az efféle jelek szerint nem érinti mindazokat, akiknek örökösen csak egy témája van. Nem lennék a helyükben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat