HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Mi köze a Zsidó Világkongresszusnak a Hóman-szoborhoz?

2015. december 06. 08:53
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

homan-balint250.jpgAz MTI ma közölte e világszövetség közleményét: „Meglehetősen felháborító, hogy a magyar adófizetőnek kell kifizetnie egy olyan ember emlékművét, aki nemcsak antiszemita, a magyar zsidóknak a második világháború előtti és alatti üldöztetésének kulcsfigurája, a náci Németország és 1944-ben a fasiszta nyilaskeresztes rezsim támogatója volt, de élete végéig nem bánta meg bűneit." Csakhogy jobban tenné, ha meg sem szólalna. Mi köze neki egyáltalán mindahhoz ugyanis, ami magyar?

„Ma felszólítom Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lépjen közbe ebben az ügyben és biztosítsa, hogy ezt a szobrot nem közpénzekből építik meg. Ha ez nem történik meg, Magyarország rossz üzenetet küldene azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell kezelni az olyan kényes ügyeket, mint a holokauszt.” – jelentette ki Ronald R. Lauder, az alapítvány elnöke.

Kérdem tisztelettel, mégis mi köze Lauder uraságának Magyarországhoz? Egyáltalán mi köze mindazon hagyományokhoz, amik kontinensünkön nem zsidó gyökerűek? Elképesztő ez az arrogancia, ami csak antiszemitizmust szül.

A közlemény zárómondata azonban felettébb beszédes: „Hóman (1885-1951) egy nyolckötetes Magyarország-történet szerzője, amely 1938 és 1941 között jelent meg.” Amiből, teszem hozzá, a Hóman által írt köteteket, ha elérték, bezúzták a kommunista cenzorok. És ami mindmáig a legjobb ebben a műfajban.

Eltűnődik az ember. Vannak, akiknek egész élete szó szerint lótás-futás a tőkésített szenvedéskultusz végetekig történő fokozásáért. Napjaik mással sem telnek, mint felháborodásokkal, felszólításokkal vagy netán éppen feljelentgetésekkel. És eközben lehet, hogy észre sem veszik, mennyire elege van rajtuk kívül mindenkinek ebből?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat