HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

Ez Amerika: a társadalomnak el kell fogadnia a homoszexualitást

2015. november 06. 15:13
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

kocsogfenek-250.jpgFinoman fogalmazva soha nem voltam elájulva a posztmodern világtól, legyen szó Nyugat-Európáról vagy Amerikáról. Ám azonban ami az utóbbi földjén megy jó ideje, minden képzeletet alulmúl. Dekadenciák persze mindig is voltak a világtörténelemben, de aligha túlzás, hogy akkora, mint amekkora ott van, talán még másutt sem.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Még mielőtt valaki pont e sorok íróját figyelmeztetné, hogy kissé túlzott e fogalmazás, hiszen tudhatná, azért az ókori irodalomban is megörökítették a deviáns magatartásformákat, sőt számosan ajánlották is őket, sietve leszögezem: mindezek ismeretében írtam a fentieket. A Pew Research Center harmincötezer ezer ember megkérdezésén alapuló, a „The Guardian”-ban megjelent, az ATV által ma átvett kutatásában olvassuk:

„A huszadik század utolsó két évtizedében a vallástalan vagy ateista fiatalok növekvő aránya miatt radikálisan megváltozott Amerika vallási térképe. Leginkább a muszlimok követik hagyományaikat, tőlük eléggé lemaradva következnek a zsidók és keresztények.”

Leginkább persze az utóbbiak. Mert e jelentés szerint ugyan „az amerikai felnőttek nyolcvankilenc százaléka vallja, hogy hisz Istenben”, csak hát az a kérdés, mégis milyen az istenfogalmuk? Kikben, miben hisznek valójában? Az amerikai felnőttek ötvenöt százaléka mondja, olvassuk benne továbbá, hogy minden nap imádkozik, ötvenhárom százalékuk életében a vallás nagyon fontos, ötven százalékuk pedig legalább havonta egyszer istentiszteleten vesz részt. Igen, csak itt a kérdés ugyanaz, mint fentebb. Kihez, sőt mihez imádkoznak, miféle istentiszteletekre járnak?

A jelentés legárulkodóbb része azonban, hogy „szinte az összes jelentősebb vallási csoport lényegesen elfogadóbb a homoszexualitás iránt. Az amerikai keresztények többsége, bár korábban még ellenezte, most már azt állítja, hogy a társadalomnak el kell fogadnia a homoszexualitást. Arányuk, amely 2007-ben még csak negyvennégy százalék volt, 2014-re ötvennégy százalékra nőtt. Az efféle másságot elfogadó katolikusok részaránya még ennél is magasabb: 2007-ben ötvennyolc százalék, 2014-ben pedig hetven százalék volt.” Az abortusz kérdésében sem jobb a helyzet, sőt! A válaszadók mintegy ötvenhárom százaléka azt akarja, hogy az abortusz legyen legálisan elismert!

Ki tudja, hányan hányszor írták le: minden olyan ország, amely Istennel meghasonlik, előbb-utóbb menthetetlenül összeomlik. Nyilván nincsen egyedül ezzel az USA, de tény, hogy közülük élenjáró szerepet tölt be. Kérdés, milyen kontinentális kataklizmának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy e helyzet gyökeresen megváltozzon?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat