HunHír.info

2018. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Csúcsbotrány: a Mazsihisz elnöke szerint a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség sem holokausztozik eléggé

2015. november 05. 17:21
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

holo-karikatura.jpgVannak, akik szerint itt az Armageddon, vagy legalábbis küszöbünk előtt áll. Nos, sohasem tulajdonítottam az isteniként beharangozott, valójában sokszor nagyon is emberi próféciáknak különösebb jelentőséget, egy azonban így is biztos előttem: az emberi butaságnak és rosszindulatnak talán sohasem nyílt annyi zöld út, mint napjainkban, köszönhetően az olyanoknak, akik a Mazsihisz sátra alatt sorakoznak.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mindezt a Mazsihisz honlapja mai hírcikke apropóján írom. No de lássuk sorjában a benne foglaltakat! Heisler András Mazsihisz-elnök az IHRA (Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség) plenáris ülése alkalmából kedden Debrecenben megrendezett gálaműsorán így fogalmazott:

„Olyan időket élünk, olyan érzelmi állapotban léteznek a körülöttünk élő közösségek, amelyek hosszú ideig már nem képesek elviselni a környezetükből érkező zajt és a lelkekben támadt zavart – olvasom a Magyar Állami Népi Együttes honlapján. S az IHRA mozgalomnak, mint kormányok közötti szervezetnek pontosan az a dolga, hogy ne szólamszerű tanításokkal, hanem hiteles értékrendszerrel kísérelje meg a felvilágosultnak hitt Európa legnagyobb történelmi bűnének, a holokausztnak feldolgozását.”

Európa legnagyobb történelmi bűne a zsidó holokauszt? Inkább nem nyilvánítok véleményt, pláne azok után, ami Heisler részéről ezután elhangzott:

„Az IHRA mozgalom miközben számos fontos kérdésben – különösen és kiemelten az oktatás területén fontos és látható eredményeket produkál, évek óta elképesztően gyenge marketinggel dolgozik, valójában még az érintett zsidó, vagy roma közösségek tagjainak is csak néhány százaléka tud magáról a szervezetről, s annak is csak csekély hányada annak munkájáról. Vajon mi az oka, hogy az IHRA fontos tevékenysége nem jön át a médiából. Létezik, hogy az IHRA-t létrehozó kormányok miközben fontos lépéseket kívánnak tenni a holokauszt európai szintű feldolgozásában, szemérmességből, vagy politikai érdekek okán nem kívánják a nagyobb sajtóvisszhangot, s a szélesebb közvélemény előtt szinte titkosan működtetik az IHRA szervezetét.

Ami eztán olvasható a hírcikkben, nem más, mint, magyarul szólva, saját fészkünkbe való piszkítás. Heisler ugyanis kevésnek találja az IRHA munkáját, amiért az nem foglalkozik eléggé például a „bizonyítottan antiszemita” Hóman Bálintnak való szoborállítás képtelenségével.

Ilyenkor szakad hát el a cérna. Vannak, nem is kevesen, akik akkor vannak elemükben, ha mindenkit lehúzhatnak. És azután ők csodálkoznak a legjobban, ha – úgymond – antiszemitizmus van. Pedig nem erről van szó. Hanem miről? Arról, amiről Mieth István műve (Az eszme és lelkiség szerepe a keresztény társadalomtudományban, 1941) így ír: az antiszemitizmust, paradoxon ugyan, de éppen a zsidók szüntethetnék meg, illetve szüntethették volna meg már eleddig is:

„Leszerelhették volna minden idők túlzó zsidógyűlölőit, ha nem követték volna el ugyanazt a taktikai hibát, mint a szociáldemokraták, s legnagyobb férfiúkat: Jézust, sajátjuknak, tulajdon értéküknek ismerték volna el, vagy legalább később fogadták volna Őt vissza. Az a fajta antiszemitizmus, amely a zsidóságban nem általánosítható, de sajnos, ha talán nem is többségben, de igen nagy részben megnyilatkozó romboló hajlamaik ellen küzd, nemcsak megengedett, hanem keresztény kötelesség is.”

Igen, ez a kulcsmondat: az antiszemitizmust, paradoxon ugyan, de éppen a zsidók szüntethetnék meg. De, amint a mostani eset is mutatja, bizonyos vezetői pont fordítva látják. Kérdés, mikor üt az óra, amikor is végre belátják ebbeli végzetes tévedésüket.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat