HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Nálunk még a földből is Prohászka-szobrok nőnek, mivel az Orbán-rendszer az ifjúságot náci szellemben neveli – állítják

2015. augusztus 08. 09:53
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Van, aki ebben a tikkasztó hőségben szörfözik, van, aki a közelgő zsidó fesztiválra készül ezerrel, és van, mint most jómagam – nyilván nem egyedül –, aki ilyenkor is hajlamos a kelleténél gyakrabban ülni a monitor előtt és lapszemlézni. Foglalkozási ártalom, mondhatnók. Így aztán ilyenkor nem ritka, hogy az embernek égnek áll a haja. Történt ugyanis, hogy ismét ráakadtam Garai-Édler Eszter fészbukjára s ott egy linkre, ami az Amerikai Népszava (AN) egyik cikkét varázsolta elém. Nézzük hát az előbbit! A hölgyemény fészbuk-oldaláról készült képernyőfotó egy Prohászka-szoborleleplezést örökített meg 2012-ből.

A kép fölé fölé szóról szóra ezt írta:

„Ez a kép 2012-ben készült, azóta még a földből is Prohászka szobrok nőttek! Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Prohászka Ottokár szobrát avat.”

Lehet, hogy óhajom ellenére mégsem magyar földön járok valahogy? Ugyanis nem nagyon látok Prohászka-szobrokat kinőni a földből. Sajnos, de nem. Vajon miért?No de nézzük, miről is írt ezúttal az AN, elvégre Garai-Édler ékes magyarságú sorai még nem jelentik a pöcegödör fenekét!

„A Harmadik Birodalom oktatási modelljét követi az Orbán-rendszer” – olvasom az öles címet. Nagy a gáz, ugyanis „korábban is gyanús volt, hogy a beszédes elnevezésű Emberi Erőforrás Minisztérium vezetői a Harmadik Birodalom oktatásügyi elveit tanulmányozzák és azt valósítják meg.”

Ám ez még nem minden, merthogy az AN nácizmusszakértői szerint „a nemzetiszocialista iskola legfontosabb tantárgyai az ideológiai nevelésnek alárendelt történelemoktatás, a testnevelés és az ének voltak”. Hajmeresztő, hogy ugyanezekre helyezi a hangsúlyt a fránya Orbán-kabinet oktatáspolitikája is! „Magyarországon az oktatás része a történelemhamisítás, a hamis nemzeti romantika, a múlt megszépítése, ennek részeként a tananyag része lett egykori nyilasok, fasiszták, antiszemiták méltatása, tevékenységük meghamisítása, a magyar történelem átírása. Bevezették a napi kötelező testnevelést, ami tükörképe a náci iskoláknak. Nem véletlen, hogy nem a matematikát, a számítástechnikát vagy a fizikát tették kötelező napi tantárggyá.”

Nem, ilyenkor mondja az ember, hogy aki ilyesmiket okád ki magából, az Taigetosz-pozitív minősítést érdemel. Pláne az utána következő bekezdést olvasva:

„A Harmadik Birodalom oktatáspolitikájának követését talán legjobban bizonyítja Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter (a minisztérium elnevezése is gyanús asszociációkat kelt) bejelentése, miszerint kötelező lesz az iskolákban a napi éneklés. A zenei oktatás fontos, de Bartók vagy Kodály nem erre gondolt. Az énekeltetés diktatúrák tipikus eszköze, amely a lelkesítést, a nemzeti állam nagy céljaival való azonosulást, az érzelmi kötődést és az ideológiába vetett hitet erősíti. A mozgalmár jellegű éneklés a diktatúrák sajátja.

Nos, nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, amint az AN berkeiben rágyújtanak ilyenkor a régi jó mozgalmi nótákra, elvtársi zsargonnal élve, a „bolsevista gregorián” dallamvilágát megidézve. Hiába, a zsigerek éppúgy kiirthatatlanok, mint a gyökerek.

De ugorjunk, még mielőtt végzetes szellemi sugárfertőzést kapnánk, a cikk befejezésére!

„Nem véletlen az sem, hogy a rendszer fasisztákról és nácikról nevez el utcákat, köztereket, s antiszemiták szobrait állítják fel. Legújabban Hóman Bálint szobrát készülnek felavatni Fehérváron. De ha valaki tanulmányozza a náci Harmadik Birodalom és Orbán Viktor rendszerének oktatáspolitikai lépéseit, lehetetlen nem észlelni a hasonlóságokat. Az Orbán-rendszer a magyar ifjúságot a náci oktatáspolitikára emlékeztető szellemben neveli.”

Ennyi tellett mostan az AN-tól. Ja meg egy kép is van a végén, beszédes aláírással: „Balog az antiszemita Prohászka Ottokárt méltatja”. Hát ilyet se nagyon hallottunk még tőle. Ámde ne feledjük a lényeget. Ha ironikusan óhajtunk fogalmazni, azt mondhatnók, hogy szegény néhai jó Horn Gyula leginkább az igazmondásáról volt ugyebár nevezetes. Igen ám, no de akkor mit mondjunk Garai-Édlerről és az Amerikai Népszaváról?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat