HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Olaszország torkán is le akarják nyomni az azonos nemű párok kapcsolatának elismerését

2015. július 22. 09:24
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

alkotmanymod250.jpg„Precedensértékű ítéletet hozott kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban: Olaszországnak valamilyen módon jogilag el kellene ismernie az azonos nemű párok kapcsolatát, miután három meleg pár beperelte hazáját. A döntés miatt a jövőben több per is indulhat.” – írja a Néphazugság tegnapi száma. Mindenesetre csak remélhetjük, hogy a Vatikán mielőbb tiltakozni fog a brutális ítélet ellen. Három meleg pár indította a pert Olaszország ellen, s a bírák – nem tévedés – még nekik adtak igazat! Sőt, ítéletükhöz hozzátették, hogy az Európa Tanács 47 tagállama közül 11 már engedélyezte, hogy meleg párok is frigyre lépjenek.

Magyar Menedék - Migránsokk

De egyebet is elárult az ítélethirdetés kapcsán a hírcikk:

A döntés miatt sok meleg pár perelhet Oroszországban, Szlovákiában, Törökországban, Lengyelországban és egyéb európai országokban, ahol nem engedélyezett az azonos neműek élettársi kapcsolata, valószínűleg meg is nyernék a pert. Így pedig ezekben az országokban el kellene gondolkozni legalább az azonos nemű élettársi viszony bevezetésén. Az ítélet azt is megállapította, hogy az olasz államra nem róna különösebb terhet, ha arra köteleznék, hogy jogilag védje és ismerje el az azonos nemű párok kapcsolatát. A házasság jogintézményén kívül ez a bejegyzett élettársi kapcsolat megteremtése révén volna a legegyszerűbben megvalósítható. Ilyen az Európa Tanács 47 tagállama közül 24-ben létezik.”

Vagyis nem elég teljesen tönkretenni az amúgy is meglehetősen labilis erkölcsi állapotairól közismert Olaszországot. Lehetőleg valamennyi országgal is ugyanezt kell tenni. Ismerős szöveg. „Ma mienk Oroszország, holnap az egész világ”. Ugye tudjuk, ki mondta?

S végül, de nem utolsósorban azt is megtudtuk, hogy „az elsőfokú, egyelőre nem jogerős ítéletben a hat panaszosnak fejenként 5000 euró (körülbelül 464 ezer forint) kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság, az olasz államnak pedig 14 000 euró perköltséget is meg kell térítenie, ha a döntés véglegessé válik”.

Volt valaki – mindegy most, ki volt –, aki az 1944-es olasz árulás kapcsán akkor azt mondta, hogy „Olaszország Európa puha alsóteste”. Attól tartok, igaza volt. Lehet, hogy az Appennini-félsziget is Szodoma és Gomora sorsára jut? Mindenesetre csak remélhetjük, hogy a Vatikán mielőbb tiltakozni fog a brutális ítélet ellen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat