HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Franciaország nem óvakodik a hamis prófétáktól, ezúttal az iszláméitól

2015. július 12. 18:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mecset250.jpgFranciaország közmondásosan a katolikus Egyház leánya. Jó ideje azonban nem úgy viselkedik, mintha továbbra is az lenne. A legfrissebb hírek szerint ugyanis az ország több mit ötmilliós (legnagyobb európai) muzulmán népességét jelenleg 2500 mecset szolgálja, de még további háromszáz áll építés alatt.

Pedig mit is mondott az Isten Fia? A mai, pünkösd utáni hetedik vasárnap szent evangéliuma (Mt 7, 15-21) így adja vissza szavait:

»In illo témpore: Dixit Jesus discípulis suis: Atténdite a falsis prophétis, qui véniunt ad vos in vestiméntis óvium, intrínsecus autem sunt lupi rapáces: a frúctibus eórum cognoscétis eos. Numquid cólligunt de spinis uvas, aut de tríbulis ficus? Sic omnis arbor bona fructus bonos facit: mala autem arbor malos fructus facit. Non potest arbor bona malos fructus fácere: neque arbor mala bonos fructus fácere. Omnis arbor, quae non facit fructum bonum, excidétur, et in ignem mittétur. Igitur ex frúctibus eórum cognoscétis eos. Non omnis, qui dicit mihi, Dómine, Dómine, intrábit in regnum caelórum: sed qui facit voluntátem Patris mei, qui in caelis est, ipse intrábit in regnum caelórum.«

Magyarul:

»Az időben: mondá Jézus az ő tanítványainak: Óvakodjatok a hamis prófétáktól, kik juhok ruházatában jönnek hozzátok, belül pedig ragadozó farkasok; gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon szednek-e a tövisbokorról szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt nem teremhet. Minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágnak és tűzre vetnek. Azért tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem mindaz, aki mondja nekem: Uram, Uram! megyen be mennyek országába; hanem aki Atyám akaratát cselekszi, ki mennyekben vagyon, az megyen be mennyek országába.«

Jézus szavai ezúttal is egyértelműek. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy ki mit és miben hisz. Franciaország valaha az Üdvözítő hitének elszánt védelmezője volt. Ma viszont már úgy tűnik, teljesen egy gyékényen árul a hamis prófétákkal, legyenek azok a protestantizmus, a judaizmus, vagy éppen, mint most történetesen, az iszlám világ képviselői.

Dalil Boubakeur, Párizs nagymecsetjének rektora – derül ki a Magyar Nemzet tegnapi hírcikkéből (Kuthi Áron: Sarkozy templompárti) – azt sürgeti, hogy 2017-ig meg kellene duplázni a mozlim vallási helyek számát. Annak ellenére, hogy maga a francia állam 1905 óta nem támogatja a vallásos intézmények építését. Ismerve azonban Franciaország helyzetét, kérdés, mi fog történni? Mert az, hogy benne a katolikusok lassan már csak éppen megtűrtek, tény, de ezzel szemben eszerint a jövőben a muzulmánok az eddigieknél is kivételezettebb státuszt kapnak?

Ami azonban a legszomorúbb, hogy a francia (névleg mindenesetre még katolikus) püspöki konferencia úgy foglalt állást, hogy „a muszlimoknak is van joguk vallásuk gyakorlásához”. Nos, nem kezdjük el újfent ismertetni, milyen a vallási köntösbe bújt politikai iszlám. Szinte felfoghatatlan: Franciaországban az édesanya, a katolikus Egyház fordult vezető képviselői által gyermeke, a francia nemzet ellen. S ugye ezek után nem kérdéses, hogy ha van valami, ami isteni bosszúért kiált, hát akkor ez az.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat