HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Zoltai Zucker Gusztáv lányát elfogta a melegségérzés, holott ezt vallása szigorúan tiltja

2015. június 30. 11:58
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsinagoga.jpgRégen hallottunk már a két Zoltairól, apjáról és lányáról. A minap lánya viszont hallatott magáról. Kiderült, hogy szembemegy saját vallásával, a judaizmussal, amely tiltja a nemi devianciákat, mindenekelőtt a homoszexuális viszonyt. Apja még nem reagált erre, de utánanéztem, mit tanít erről a judaizmus, legalábbis az ortodox.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Zoltai lányának a saját fészbukján található fotója azonnal elárulja nemi identitását. De még mielőtt megnéznénk, mit mond erről a hivatalos zsidó etika, van itt még valami. A Lázár miniszter körül sertepertélő apa lánya felvette ősei nevét, így Zoltai Zucker Andreaként szerepel már rajta.Érdekes. Ha valaki odaírja bizonyos zsidó származású személyek magyarosított vezetékneve mellé az ősit, rögvest leantiszemitázzák, lerasszistázzák. Miként is van ez? Most akkor miként értékeljük Zoltai lánya húzását? És mit szól ehhez az apja, aki ellenben nem használja ősei nevét? Ő ehhez vajon mit szól?

Addig is, amíg a fentebbi kérdésekre – remélhetően – választ kapunk, nézzük a lényeget, azt, hogy miként is viszonyul Zoltai Zucker Andrea nemi identitásához a judaizmus, legalábbis az ortodox. Merthogy a Mazsihisz honlapján hiába is kerestem e kérdésben eligazítást. Az ortodox judaizmus vezető hazai honlapján, a Chábád-Lubavics ortodox zsidó közösség által fenntartott Zsido.com-on viszont találtam. Ott a Zsidó jog és etika fejezet Homoszexualitás címszava alatt igencsak tanulságos idézeteket találtam. Íme a legfontosabbak:

„Férfiúval ne hálj, amint hálnak nővel; utálat az… Ne tisztátalanítsátok meg magatokat mindezek által, mert mindezek által lettek tisztátalanná s nemzetek, amelyeket én elűzök előletek…” (3 Móz 18, 22–24)

„Amely férfi hál férfival, amint hálnak nővel, utálatot követtek el mindketten, ölessenek meg, vérbűnük van rajtuk…  (3 Móz 20, 13)

„Az a férfi, aki szexuális életet él egy másik férfivel, legyen ő akár a behatoló vagy a passzív fél, abban az esetben ha mindketten nagykorúak, mindketten halálra ítéltetnek miként írva van: „Férfiúval ne hálj”, vagyis akármelyik fél is legyen az aktív…” (Maimonidész: Misné Torá, A szentség könyve, A tiltott testi kapcsolatok szabályai 1,14.)

„A Tóra törvénye szerint botütést érdemel az, aki bármelyik tiltott nemi kapcsolatot áthágja testi érintkezéssel, ölelkezéssel vagy csókolódzással, örömet szerezve a test közelsége által, ahogy írva van: „Ne tegyetek semmit amaz utálatos törvények közül…” (3Mózes 18:30.); és írva van: „ne közeledjék, hogy fölfedje szemérmét…” (Sulchán Áruch, Even Háezer 24.)

„Nem feltételezzük Izrael fiairól a homoszexualitást…” (Snéur Zálmán rabbi, az első chábád rebbe (1745–1813): Tánjá 32.)

Beszédes idézetek ugyebár, úgyhogy lenne min elgondolkodnia Zoltai Zucker Andreának. Szóval várjuk, hogy tisztázza, miként is viszonyul most már vallásához, no és persze, miként reagál erre apja?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat