HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Nem mi írtuk: a törvényesség, erkölcsösség, szakmaiság nem jellemző a roma önkormányzatok működésére

2015. május 18. 10:23
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

justicia250.jpg„Az Országos Roma Önkormányzat működéséből pillanatnyilag három dolog hiányzik: a törvényesség, az erkölcsösség és a szakmaiság.” Bármilyen hihetetlennek tűnik, ezt nem mi írtuk, hanem a Néphazugság. Bár nem szeretnénk kukacoskodni, annyit azonban megjegyzünk: e három hiánya aligha csak pillanatnyi jelenség. No de nézzük az orgánum szóban forgó, szombaton feltett cikkét (Czene Gábor: Éhes)!

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Törvényesség, erkölcsösség, szakmaiság – így szól az Országos Roma Önkormányzat vállalása. A hármas jelszó akkor sem változott, amikor az elnöki székben Hegedüs István váltotta az onnan saját elhatározásából távozó Farkas Flórián fideszes képviselőt, aki – nyilván magasabb szempontoktól vezérelve – fontosabbnak ítélte, hogy megtartsa parlamenti mandátumát. A gépezet egész jól működött. Legalábbis a közelmúltig.”

Arról, mit is jelentsen az, hogy jól működött eddig, nem árult el részleteket. Csak azt tudtuk meg belőle, hogy „az uniós támogatások jóvoltából milliárdok mozognak a roma integráció néven tálalt bizniszben, ennyiből azért már szépen lehet szakítani”, ugyanis „a nyilvánosságra hozott kimutatások szerint tíz- és százmilliók mentek el állítólagos tanulmányokra, túlárazott autóbérlésekre, bútorvásárlásokra, utazásokra, ingatlanokra, postaköltségekre, semmilyen látható eredményt nem produkáló rendezvényekre, észrevehetetlen sajtópropagandára, reprezentációra, jutalmakra”.

Czene felrója Farkas Flóriánnak, akit „Orbán Viktor nevezett ki a cigányügy legfőbb politikai komisszárjává, miniszterelnöki biztossá”, hogy a mostani, Kisvárdán rendezett közgyűlésen is megjelent, ám „csupán egyetlen érdemi bejelentése volt, az, hogy legyen már vége az ülésnek, mert nagyon éhes.” Szerinte kettős mércézés van romaügyben: „Kolompár Orbánt, aki a szocialisták idején volt elnök, ennél kevesebbért börtönbe küldték. Az Országos Roma Önkormányzat működéséből pillanatnyilag három dolog hiányzik: a törvényesség, az erkölcsösség és a szakmaiság.”

Egyértelmű az üzenet: a drága jó szocialisták alatt minden rendben volt romaügyben. Akkor nem nyúltak le közpénzt, akkor bezzeg nem hiányzott a törvényesség, az erkölcsösség és a szakmaiság. „Pillanatnyilag” azonban igen.

Túlontúl nehéz követni Czenét és elvtársait. Ha imádott pártjuk regnálása alattuk nyúlják le a közpénzt, akkor azt törvényesen, erkölcsösen, szakmailag megalapozottan tették. Amúgy nem.

Így működnek hát a régi bolsevista reflexek. Mint a Tanácsköztársaságnak nevezett proletáruralom idején. Ha azelőtt egy arisztokrata vagy gróf saját erejéből gazdaságot tartott fenn, vagyonát törvénytelenül, erkölcstelenül szerzettnek tekintették. (Szakmaiságról akkor még nem esett szó, ez most kétségtelenül nóvum.) Ha viszont az akkori elvtársak ezeket „elkommunizálták”, azt törvényes, erkölcsös cselekedetnek tekintették.

Nincs hát semmi új a nap alatt. Az MSZMP pártlap-utódjánál személycsere igen, szemléletváltás viszont továbbra sem lehetséges.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat