HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Szemfényvesztés: a Néphazugság úgy tesz, mintha a profittal szemben az embert védené

2015. május 13. 09:51
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

forintok.jpgTalán ismert történet: Voltaire, a nagy istentagadó, halálos ágyán szenvedései csúcspontján papot kért, de ha hirtelen jobban lett, akkor nem, sőt tovább folytatta szokott ateista szólamainak hangoztatását. Valahogy önkéntelenül is ez jutott eszembe, amikor rákattintottam a Néphazugság e napi szerkesztőségi cikkére (Akarat).

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

De miről is van szó? Ha a tudományos szocializmuson, történelmi materializmuson, leninizmuson szocializálódott tollforgatók maguk is érzik, hogy süllyed általuk eszkábált hajójuk, úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne létrehozásához. Versenyt szidják egymást, ki a megtervezőjét, ki a kivitelezőit, ki a kapitányát.

Erre eklatáns példa az orgánum említett cikke. Ami sirám arról, milyen keveset is keresnek nálunk általában az emberek, kiváltképpen a nővérek. S az ugyebár mindig információbőségéről elhíresült lap meg is mondja ennek okát:

„Azért keresnek keveset a nővérek, mert ebben az országban néhány kiváltságos szakmát és települést leszámítva mindenki keveset keres. Az átkosban azt mondták: a legfőbb érték az ember. Amióta szabadság van és piacgazdaság, ilyet nem is mondanak. Most és itt a legfőbb érték a profit. Abból lesz a még több profit. Az ember nem legfőbb érték, hanem költségtényező. Túlkínálat van belőle, ezért folyton veszít az értékéből. Az olcsóbb ember leértékeli a drágább embert. A működtetésnél fontosabb a beruházás, mert a működtetés költséges, a beruházás nyereséges. Az unió támogatja a beruházást, a műtőt, a téglát, a betont, de nem támogatja a nővér – és senki más – fizetését.

Mondhatnók, lenyűgöző lényeglátás. Az áldott jó unió tehát messze ívben tesz a legfőbb értéknek tekintett emberre. A mindenkori Tiborcok panaszkodhatnak, tiltakozhatnak, amennyit csak akarnak, szavuk közmondásosan süket fülekre talál azonban.

Mi ebben a szemfényvesztés? Az, hogy a lap amilyen elánnal védte egykor a KGST-t, ugyanolyannal tette ezt az unióval. S amúgy teszi ma is. Mert nézzük csak meg a rajta megjelenő cikkeket! Hányszor leplezte le Brüsszel brutális beavatkozásait gazdasági, ipari, kereskedelmi életünkbe s hányszor ítélte ezt el?

A kérdésre a válasz persze borítékolható. Mert mi a helyzet? Olyanok cikkeznek árnyékvilágunkról, akik talán még egy téglát sem tettek az életben arrébb, akik a nővérek fizetésével annyira törődnek, mint a bűnüldözés megszigorításával. Csak egy a fontos nekik: saját profitjuk megvédése. Akár szemfényvesztés árán is.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Lélek és világegyetem - Grandpierre AttilaLélek és világegyetem
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 125 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat