HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Már megint kirekesztésről papolnak a leginkább kirekesztők

2015. május 04. 15:53
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsidobeke250.jpgTotális zűrzavar tombol bizonyos berkekben. Valaki hol zsidó, hol német, hol más, amúgy viszont, van, hogy mindegyik egyszerre. Mondom, ember legyen a talpán, aki ebben a világban, amire ők nyomják rá a képüket döntően, ki tud igazán igazodni.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Íme két hírcikk a Mazsihisz honlapjáról. Az egyik – nem véletlenül kezdjük az alábbival – vasárnap arról informált, hogy Angela Merkel a dachaui náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen kijelentette:

„A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban.”

Próbálom ízlelgetni az idézetet, pláne első tőmondatát. Szóval a zsidó élet a német önazonosság része. De mióta és mitől? Felvonulnak előttem a német szellem nagyságai, a Nibelungenlied-től a Fauston át a Tännhauserig. Nem, egyszerűen nem értem, ezeknek konkrétan mégis mi közük az említett élethez?

No de persze ne a jelenlegi német kancellárasszonytól várjuk erre a választ. Nem sok kárt tett eddig sem a tudományban. (Ezt mondták hajdanában azokról, akik nem erőltették meg magukat az iskolapadban, de azon túl sem.) Ő csak arra képes, hogy azt visszhangozza, amit szájába adnak. Most is ezt tette:

„Angela Merkel hangsúlyozta, hogy az államnak és az állampolgároknak egyaránt kötelező határozottan fellépnie a zsidóellenességgel, a hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájával és a kirekesztéssel szemben.”

Mondjuk arról, hogy a munkanélküli bevándorlók korlátlan befogadásával szemben is így ilyen határozottsággal ildomos-e Goethe földjén eljárni, mintha ezúttal is elfeledkezett volna megszólalni. Ami azért is felettébb furcsa, mert az efféléknek a német kultúra gyarapításában való szerepük valahogy meglehetősen ismeretlen.

No de nézzük csak a másik hírcikket! Szombaton a Mazsihisz honlapja bibliográfiai sorozat publikálásba kezdett a zsidó történelem és kultúra tanulmányozásához. Ennek során várják a kiegészítéseket, „minden olyan magyar vagy idegen nyelvű tudományos vagy ismeretterjesztő könyv, könyvfejezet címét, amit Önök javasolnának a bibliográfiába, hogy együtt szerkeszthessük a listát”.

Nagyszerű, így (remélhetően historikus kollégáim nevében is) ezennel élek a megtisztelő lehetőséggel. Az eddig közölt könyvészeti felsorolásban ugyanis nem találok egy könyvet. Amiről Zeke Gyula történész pedig egykor így nyilatkozott:

„A bibliográfia használója kénytelen félretenni a vészkorszak dicstelen szereplője iránti ellenérzését. Az összeállítás igen gazdag, mellőzhetetlen a történeti kutatás számára.” (Gonda László: A zsidóság Magyarországon 1526-1945, 1992)

Nos, a szóban forgó munka szerzője vitéz Kolosváry-Borcsa Mihály, műve címe pedig: A zsidókérdés magyarországi irodalma. 1943-ban jelent meg először, majd utánnyomásban 1999-ben. Jelenleg azonban ismét nem kapható. Holott, Zekével hangsúlyozandó, nélkülözhetetlen munka. De nem foglalkozom most ismételt értékelésével. E portálon ezt ugyanis már megtettem.

Kérdés, hogy odaát mikor fogják ezt megtenni. Mert lehet megint kirekesztésről papolni, azonban ha ezt azok teszik, akik alighanem a legnagyobb kirekesztők, nincsen miről beszélni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat