HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

Címzett e-mail címe:
Feladó e-mail címe:
Üzenet:

Liberális aggodalom: nehogy már a Biblia legyen életünk iránytűje – de a Talmud lehet az?

2015. április 16. 09:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Biblia.jpgHelyben vagyunk. Hiába, a Néphazugság sohasem hazudtolja meg önmagát. Éltetője a harcos antiklerikalizmus. Mindig fenemód aggódnak berkeikben, amiért minden erőfeszítésük ellenére még nem sikerült teljesen kiölni a vallást, elpusztítani az Egyházat. Meg most éppen azon, nehogy már a Biblia legyen életünk iránytűje.

Menedék - Atilla

Mai számában bizonyos Horváth Gábor kongatta meg a vészharangot. De idézzük szóról szóra!

„Tennesseet zömmel rendes istenfélő emberek lakják. Legalábbis sokkal nagyobb arányban járnak vasárnap templomba, mint Magyarországon. Egy lelkipásztorból lett helyi képviselő javasolta is, hogy nyilvánítsák a Bibliát az állam hivatalos könyvének. Tennesseeben imádják ezeket a jelképeket, van hivatalos fájuk, viráguk, emlősük, rovaruk, madaruk, hüllőjük, lovuk, ásványuk, kőzetük, daluk, versük és néptáncuk. A törvénytervezet mégis megtorpant, a Biblia ugyanis kényes dolog.”

Imádják a jelképeket? Nem, kedves Horváth elvtárs, a jelképet nem imádni, hanem tisztelni szokták, helyesebben nem is magát a jelképet, hanem azt, amit vagy akit ábrázol. Legfeljebb a pártszemináriumokon imádták azt. De lépjünk tovább! Az említett tagállam „hivatalos” flórájával és faunájával egy szinten emlegetni a Könyvek Könyvét, azért ez a vakmerőség csimborasszója, nemde? Ám ilyen kérdés fel sem merül benne. Más kérdések foglalkoztatják:

„Először is kérdés, melyik változata lenne a hivatalos, másrészt mi történjen Tennessee nem keresztény lakosaival, harmadrészt az Egyesült Államokat éppen azok alapították, akik nem akarták, hogy valaki egyetlen vallást tegyen számukra kötelezővé. A vallás és az állam szétválasztásának elve miatt az egész javaslat alighanem alkotmányellenes, és elfogadása esetén Tennessee éveken át ki se látszana a rázúduló perek tömkelegéből.”

Most arról, hogy mi a vallás és miért mindennél fontosabb, hadd ne nyissunk vitát, pláne egy pártszemináriumossal. Inkább maradjunk annál, hogy mindezt olyasvalaki írja, akit érzékelhetően csak egy bizonyos vallás jelenléte, netán megerősödése zavar ennyire, vagyis az, ha a katolikus hit és az Egyház isteni tanításai netán meghatározzák egy társadalom életét. A Biblia életünk iránytűjeként való elfogadása „perek tömkelegé”-t váltaná ki!

Nem, van egy szint, ami alatt nincsen vita. Az ugyanis csak művelt egyének között lehetséges. A néphazugságos publicista, amint tapasztalhattuk, sajnos nem tartozik közéjük. Egyet viszont azért kérdezünk tőle: ha a nevezett állam képviselője nem a Bibliáról, hanem a Talmudról nyilatkozott volna így, fenntartaná-e fentebbi sorait?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat