HunHír.info

2018. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Nem mi mondtuk: lehet nácizni, de ez nagyon kevés

2015. április 15. 10:26
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

„Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik” – mondja Virág elvtárs Bacsó Péter filméjében, „A tanú”-ban. Merthogy egyre többeknek van elegük már abból, hogy ha álmaik álma nem a világhatalom „normatívái” szerint való lét, akkor „nácik”-ként megbélyegezve úgy kezelik őket, mint régen a leprásokat. És itt most nem arról van szó, ki mit gondol a néhai Harmadik Birodalomról, hanem valami másról. Arról, hogy egy jól körülhatárolható személyekből álló gazdasági- és média-elit állandóan pattanásig feszíti a húrt azzal, hogy hizlalja az aranyborjút (értse, aki tudja, ehhez igazán nem kell közgazdasági diploma!), és ennek várható hatásaitól menekülve csak annyira képes kétségbeesésében, mint a megidézett Virág elvtárs.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, ismétli vele minduntalan, amikor válságokat válságokra halmoz. De ha arról kérdezik, miért és főként, hogy miként kellene megszüntetni, csak annyit tud mondani, mint Pelikán elvtárs: „Végtelenül sajnálom az ügyet, Virág elvtárs, de hát én jó előre megmondtam, hogy én ideológiailag nem vagyok elég képzett.”

Mindez az ATV Kuncze Gáborral tegnap készült interjúja kapcsán jut eszembe. A tapolcai választás kimenetelének értékelésével kapcsolatban ő sem tudott Pelikán és Virág elvtárs látóhatára fölé emelkedni:

„A demokratikus ellenzék nagy hibákat követett el, a Jobbik jelöltje Rig Lajos pedig jobb volt ugyan a többieknél, ennek ellenére ő ugyanolyan náci ihletésű politikus, mint a pártja, legalábbis erre engednek következtetni a facebook bejegyzései.”

Ennyire tellett hát jó Kunczétól. „Náci ihletésű politikus.” És lassan a fél ország náci. Vagy talán az egész. Erről is eszembe jutott valami, illetve valaki. De most már nem Pelikán és Virág elvtárs, hanem Rákosi elvtárs. Aki nem győzött panaszkodni, hogy neki és pártjának kilenc és fél millió fasisztával kell építenie a „szociálizmust”. Igen, így, á-val. Különösebb nyelvpolitikai incselkedés nélkül is belátható ugyebár, hogy mindenre, amit ez az oldal épít, tényleg igaz, hogy csak ál. Álszocializmus.

Ám ha mégsem mennek a dolgok (tudják, sok a fasiszta, a náci!), akkor viszont irgalmatlanul önkritikát kell gyakorolniuk az elvtársaknak. Mint most Kunczénak:

„Hiányzik a hiteles ember a baloldal élén, aki ezt az egészet meg tudja jeleníteni, és hiányzik a mondanivaló is, mert lehet nácizni a Jobbikot, de ez nagyon kevés.”

Nemhogy nagyon kevés, semmi, tehetnők hozzá. Amiből viszont csak egy lehet a konklúzió. A nácizók, fasisztázók eltakarodása a színről, és begubózásuk villáikba, melyekben végigelmélkedhetik életük maradék idejét, hol rontották el egykor.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat