HunHír.info

2017. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

A zsidó zarándokturizmus robbanásszerűen megnövekedése várható hazánkban

2015. április 09. 10:19
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

2_menora.jpgTiszta sor. Egy bevallottan felvásárolt országban nincsenek sorompók, legalábbis felvásárlóik előtt, akik benne szabadon mozoghatnak. Akiknek viszont ez nem tetszik, nem biztos persze, hogy szabadon szólhatnak. Hja, már megint az a kettős mérce…

Magyar Menedék - Hamis zászlós

No de lássuk, miről is van szó! A Mazsihisz honlapján tegnap egy beszédes interjú jelent meg:

„Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár az antiszemitizmus elleni harcról és a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) elnökséggel szembeni kormányzati elvárásokról is beszélt, amelynek márciustól egy éven át Magyarország látja el a soros elnökségét.”

Breuer Péter kérdésére – „mit emelne ki beszédéből?” – Latorcai, mint egy jó kisdiák, felmondta a leckét, imígyen:

„Fontos a számomra, hogy tolmácsolhattam a kormány üzenetét, mely szerint nem elég üldözni az antiszemitizmust, hanem minden eszközzel fel kell lépni az olyan visszataszító cselekedetekkel szemben, mint amilyen húsvétkor történt Budapesten, a holokauszt-túlélőkről szóló fotókiállítás megrongálása.”

Nem, nem kezdünk el nyelvelni, mondván, már megint itt a kettős mércézés, vagyis megint csak a zsidó közösségeket ért sérelmeket kívánják hivatalból megtorolni. Inkább olvassuk csak tovább! A fentieket ugyanis megfejelte azzal, hogy „minden ilyen tett mellett sem szabad azonban elfelejteni, Magyarország nem antiszemita ország, büszkék vagyunk sokszínű kultúránkra, amelybe a zsidó kultúra is beletartozik”.

Érdekes. Tessék mondani, mióta része a zsidó kultúra a magyarénak? Eddig úgy tudtuk, van zsidó és van magyar kultúra. Vitatkozhatunk persze bármennyit egymáshoz való viszonyukon, de azon aligha, hogy a kettő nem ugyanaz. Az egyik nem része a másiknak. És ez, miheztartás végett, nem antiszemitizmus, csak ténymegállapítás.

No de van itt más is: „A magyar kormány uniós forrásokkal is segítette a debreceni Kápolnási utcai és a Pásti utcai zsinagóga felújítását. További 15 zsinagóga felújítása várható az országban, köztük van a hajdúböszörményi és a berettyóújfalui, a temetőrekonstrukciós program keretében pedig 1500 zsidó temetőt újítanak fel.”

Ujjé! Mindez a kirekesztés földjén, természetesen. Megint nem kezdünk el statisztikázni, hány templomot és nem zsidó temetőt újítanak fel ilyetén. Hanem ismét csak továbbolvasunk. Merthogy a fentebbiek teljesítésénél van Latorcai szerint is fontosabb. Ez pedig „a zsidó vallási zarándokturizmus, melynek térképére is felkerül Magyarország, s több ezer zsidó zarándok várható majd az Amerikai Egyesült Államokból és Izraelből, ami lelki megújulást is hozhat az országnak”

Zsidó vallási zarándokturizmus Magyarországon? – kérdezhetnők. Tudtunkkal a hazánkban lévő kultuszhelyek katolikusok. Azt megértjük, ha valaki zsidóként hazánkból Jeruzsálembe zarándokol az ottani siratófalhoz. De hogy onnan miféle vallási zarándoklat fűz valakit ide, rejtély számunkra, miként az is, hogy ha ez mégis bekövetkezik, miféle „lelki megújulás”-t hozhat hazánknak, még ha csak feltételes módban is?

Egy azonban biztos: a több ezer zsidó zarándoknak nem kell attól tartania, hogy nem fogja megkapni a kormányszinten megígért gigatámogatásokat. Egy bevallottan felvásárolt országban ugyanis nincsenek sorompók, legalábbis felvásárlóik előtt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat