HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Megint megszólalt a háttérhatalom: „Magyarország veszélyt jelent az európai projektre, trójai faló”

2015. február 22. 11:33
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

bunyevacz_uj_vilagrend.jpgTörténészek a legjobb megmondhatói, általában mennyit ér a mindenkori román vezetés adott szava. Egyáltalán, van-e adott szava? Most nem kezdjük el felsorolni a néhai román vezetések Trianonba torkolló irredentista és szeparatista törekvéseit (megtette ezt már egykor Jancsó Benedek), csak arra kívánunk rámutatni, mennyire ugrásra készek képviselői mindenkor hazánk egész világ előtt való lejáratására, befeketítésére.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Tegnap közölte a Néphazugság Szőcs Levente bukaresti sajtóközleményét, amelyben az alábbiak állnak:

»A román elnök Eduard Hellvig európai parlamenti képviselőt, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnökét jelölte a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatójának. A tisztség várományosa nemrégiben közzétett blogbejegyzésében „orosz–magyar antantról” írt, a magyar kormányt Moszkva trójai falovának nevezve.

„Románia és az Európai Unió előzmény nélküli helyzettel szembesül, amikor az Orbán-rezsim tüntető módon tagadja a liberális demokrácia értékeit. Magyarország hovatovább veszélyt jelent az európai projektre, trójai faló, amely Moszkva egyre erőteljesebb befolyása alatt áll. Az orosz-magyar partnerség nemcsak a román-magyar stratégiai partnerséget veszélyezteti – amely egyre inkább kiüresedik Budapest nacionalista indíttatású ellenségeskedése miatt –, de a NATO-t és az EU-t is. Ezért, úgy gondolom, az orosz-magyar antant által szorongott Romániára hárul elsősorban a felelősség, hogy megvédje a szövetséges értékeket és érdekeket a régióban” – áll Hellvig január 8-i bejegyzésében.«

De kicsoda is a jelölt? A közleményben néhány beszédes információ árulkodik erről. Eszerint „2004-ben a Román Humanista Párt színeiben jutott először képviselői mandátumhoz, de még abban a ciklusban átült a liberálisokhoz, ahol a párt éléről tavaly lemondott Crin Antonescu legközelebbi munkatársa volt. Az új elnökkel, Klaus Johannisszal is megtalálta a hangot, hiszen a tavaly novemberben államfővé választott politikus szintén tanácsadói közé fogadta.”

„Román Humanista Párt”. Tessék mondani, a nevében szereplő jelző kikre irányul? Netán magyarokra is?

Erről még mindenesetre nem nyilatkozott urasága, ami azért egy telivér „humanista” esetében kissé szokatlan. Az viszont nem, hogy a közlemény szerint kinevezését támogatja Kelemen Hunor, az RMDSz elnöke, aki benne kifejezetten „kiegyensúlyozott és felkészült” politikust lát.

Hát, ami a felkészülést illeti, biztosan meg is van benne, még ha nem is „humanista” célokért. Felkészült hát arra, hogy hazánkat már kinevezése előtt is – köreiben közkeletű kifejezéssel – mószerolja a háttérhatalom képviselőjeként – az RMDSz falazásával, természetesen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat