HunHír.info

2018. Jégbontó hava 20. nap, Álmos napja.

Brüsszel beavatkozása belügyeinkbe értékelvűség?

2015. február 20. 09:54
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szabadkomuvesseg250.jpgOlyan a Néphazugság holdudvara ma is, mint akár tíz, húsz vagy harminc éve. Mindig is az éppen fennálló háttérhatalom köldökzsinórján csüggő. Legyen az Moszkvából vagy Brüsszelből jövő. Csak egy a fontos, a látszólag bipoláris status quo fenntartása.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mondhatnók, az, hogy ha a vörös levitézlik, jöhet a kék. Ha a KGST-től, a Varsói Szerződéstől való függés megszűnik, jöhet a helyébe az Európai Uniótól, a NATO-tól történő. A bamba szavazópolgárnak meg minduntalan el kell magyarázni, mennyire kicsinyek, ezért kiszolgáltatottak vagyunk a nagyvilágban, mennyire nem élhetünk úgy önmagunkban.

Igen, e felfogás szerint veszedelmes „provincializmus”, nacionalizmus, sőt sovinizmus a globális függőségektől való rideg távolságtartás, a tizennyolcadik század „extra Hungariam non est vita, si est ita, non est vita” szemléletének fenntartása, vagyis annak elfogadása, hogy „Magyarországon kívül nincs élet, vagy ha mégis, nem olyan, mint a miénk”.

A nem is olyan régen még miniszterelnöki szinten képviselt „merjünk kicsik lenni!” lépett a „merjünk magyarok lenni!” egykor Teleki Pál által megfogalmazott gondolata helyébe oly sokaknál. Mintha történelmünk lényege a másokhoz való vazallusi viszony lenne, mintha most is az lenne a legfőbb feladatunk, hogy zokszó nélkül igazodjunk valakikhez.

No de mégis kikhez? Ahhoz a háttérhatalomhoz, amely hallani sem akar a kereszténységről, a nemzetek Európájáról, sőt általában az emberi együttélés, a társas kapcsolatok alapvető normáiról sem, természetesnek tartva a homoszexualitás propagálását, a nemiség szabad megválasztásának ideológiáját, az anyakönyvezésénél a „harmadik nem” elfogadtatását?

Mindezeket a Néphazugság tegnapi szerkesztőségi megnyilatkozása (Parádé) kapcsán írjuk, amelynek záró bekezdésében ezt olvassuk:

„Az orbáni szabadságharc lényege a hatalom birtokosának szabadsága – a putyini modell. Végül Áderre hárul a feladat, de a hatalmi logika szerint neki is ezért kellene Moszkvába mennie, nem a hősök iránti tiszteletből. Orbán sündörög Varsóba, udvarol az európai politikusoknak is, mert nem létezhet a modellje uniós pénzek nélkül – de rühelli hatalma demokratikus, értékelvű korlátozását. Gdansk és Moszkva között csúszós kötélen kell egyensúlyoznia. Veszélyes a mutatvány.”

Micsoda mondatok! Orbán „rühelli hatalma demokratikus, értékelvű korlátozását”. Azt, hogy a néphazugságosoknál mi a demokrácia, az értékelvűség, ugyebár nem kell ragoznunk.

Persze kinek mi csügg a szívén, mi jön az ajkára, mondhatnók. Ilyenek hát a belülről mindmáig marxisták és mutánsaik. Világnézetileg örökösen sodródók, akik csak mozaikszavakat, utópista lózungokat szajkóznak. Képességeikből ennyire telik.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat