HunHír.info

2018. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Heller Ágnes megint nem nevezte meg, kik is azok a „tisztességes politikusok”

2015. február 02. 11:28
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

heller-agnes-250.jpg„De minek foglalkozunk már megint Hellerrel?” – kérdezhetnők. Részben joggal, tekintettel képességeire. Részben azonban mégsem, mert befolyása ennek ellenére mindmáig nem lekicsinyelhető. Miként holdudvaráé sem. Ha valahol tenyészni tud a demagógia, akkor ugyanis mindenekelőtt éppen ebben a körben. Anélkül, hogy a kormány egyértelműen téves, kétségtelenül hibás döntéseit taglalnánk és okait firtatnánk, vagy pláne ezek ellenére éppen mi védenénk, egyet elöljáróban azért le kell ismételten szögeznünk.

Magyar Menedék - Migránsokk

A nem ok nélkül jó ideje csak „Lukács-óvodá”-nak nevezett, önmagát liberálisként definiáló néhai SZDSZ-holdudvar mohikánjai, mint Heller, soha egyetlen ép mondatot nem tudnak felelni arra, hogy amit éppen eltörölni akarnak gőzerővel, miért rossz, és legfőképpen, mit is kellene helyébe állítani.

Nem, ők ilyesmin ab ovo nem törik a fejüket. Vagy azért, mert erre szellemi és lelki képességeikből nem futja, vagy, mert eleve érzéketlenek úgyszólván mindennel és mindenkivel szemben. Mindenesetre akármelyik is legyen az eredendő ok, egy tény. A demagógia óriásmesterei. Éspedig olyannyira, hogy az éppen az ő köreikben oly népszerű Thomas Mann „nagyregény”-e, a „Mario és a varázsló” Cipollája elbújhat mögöttük.

Valahogy óhatatlanul ez jut az ember eszébe az ATV „Szabad szemmel” című műsora két tegnapi adása kapcsán. Az egyikben Heller Ágnessel, Gulyás Balázzsal és Kész Zoltánnal hallhattunk arról, miért kell a Merkel-látogatás idején is tüntetni a mindenki számára ugyebár oly elviselhetetlen Orbán-rezsim ellen, annak mielőbbi leváltását követelve. Nehéz lenne választanunk persze, hogy hármójuk közül mégis melyikük lenne a legesélyesebb a Háry János-díjra, de ha mégis ezt tennénk, alighanem Hellerre esne döntésünk.

Aki megint hozta szokásos formáját. Orbán és pártja semmiből sem tanul, és sem tőle, sem amúgy Merkeltől nem vár semmit. Annál inkább az emberektől. Az utca kifosztott polgáraitól. Akiknek untig elegük van abból, hogy egyre szegényebbek, no meg a sajtóból, ami „teljesen a Fidesz dirigálása alatt áll”. Politizáljanak az emberek egymás között, és ne hallgassanak a sok csirkefogó politikusra, viszont ne feledjék azért, hogy „voltak és vannak tisztességes politikusaink ma is”.

Neveket ezúttal sem sorolt, csak azt hajtogatta egyre, nem attól jó politikus valaki, hogy van „karizmája” (ez különben nem is szükséges neki), hanem hogy tud és akar is változtatni a dolgokon, meg amúgy jó szakember a maga területén. Ami pedig moralitását illeti, nem mondja meg mindig az igazat, de „nem hazudik direktben”. No meg, hogy híveinek táborát nem szabad egységesnek tekintenie. E pontnál el is sütötte a nagyágyút: „A Jobbiknak sem minden választója rasszista, és a Fidesznek sem minden választója Orbán-imádó”.

Így már talán még jobban megérhető, hogy miért emelgettük asszonyságát hallgatva egyből a Lukács-óvodát, hiszen imádott szellemi mestere, Lukács György sem fogalmazhatott volna másként. De térjünk csak át végül az ATV ugyanezen műsorának másik aznapi adására, amelynek vezetője egyik vendégének, Prőhle Gergelynek, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárának ezt a kérdést szegezte Merkel látogatásával kapcsolatban:

„Azt mondta rádióinterjújában Orbán Viktor, hogy mivel egy hölgy érkezik Magyarországra, nem ragaszkodik semmihez. És ezt rögtön sokan kikérték maguknak, mint hímsoviniszta megjegyzést, hiszen Angela Merkel elsősorban nem hölgy, hanem német kancellár politikai értelemben. Ön mit gondol erről?”

Szerencsére azonban nem maradt adós válasszal, mégpedig csattanóssal, a megkérdezett:

„Ez így van, de azért azt gondolom, hogy egy miniszterelnöki interjú kapcsán sem lenne szabad ilyen megátalkodott komolysággal kétségbe vonni azt a hagyományos magyar gavallér gesztust, ami számomra ebben a mondatban benne van. Ebben a kötelező vagy kellő, vagy természetes udvariasság fogalmazódik meg az én felfogásom szerint, szóval szerintem kár ezt ennél inkább csúcsra járatni.”

Kár bizony, de hát mit is várjunk a Lukács-óvodásoktól? Mindig olyasmiket írnak zászlajukra, amiket maguk sohasem vallanak. Ismételjük, nem célunk a kormány védelme, hiszen itt most nem erről van szó. Hanem arról, meddig dagadhatnak a demagógia hullámai. Amiket csak remélhetjük, hogy a tüntetéseikre eleve el sem menők, vagy az azokról lemaradók időben lecsendesítenek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat