HunHír.info

2019. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

Vona: a zsidóság után emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is

2015. február 01. 22:05
Hunhír.info

drezda-szenne-egtek-250.jpg1944 őszétől Drezda városát az amerikai és a brit légierő több hullámban bombázta, a tragédia áldozatainak száma pontosan nem ismert, a különféle kutatások 20 000 és 500 000 közé teszik azok számát. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy amíg a számok a mennyiséget mutatják, a minőséget maga az élet adja, amelyből akár egyetlen egy kioltása is pótolhatatlan veszteség.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Nyílt levél Áder János köztársasági elnökhöz

A zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is, kifejezve, hogy a magyarság minden népirtás egyaránt elítél.


„Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!


Köztudomású, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából az Ön kérésére némultak el a magyarországi médiumok hetven másodpercre, hogy ezzel a csenddel, némasággal hívják fel a figyelmet a tragédia szörnyűségére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a megszokott, rutinszerű és ezért egyre kevésbé hatásos szónoklatok helyett a társadalom figyelmét alternatív módon hívja fel a felebaráti szeretet fontosságára, az emberi élet mindenek feletti tiszteletére. Arra, hogy az ember - akármilyen vallású, bőrszínű, nemzetiségű - az isteni teremtés koronája.

Február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel német kancellár. Nyilvánvaló, hogy hazánk Németországhoz fűződő viszonya gazdasági, politikai és kulturális értelemben egyaránt létfontosságú. A két nemzet közötti barátság, együttműködés alapfeltétele a magyarság stabil jövőjének. Ismerjünk közös múltunk fekete lapjait, de egyúttal bízunk közös jövőnk fényes távlataiban is. Ebből az apropóból azzal a kéréssel fordulok Elnök Úrhoz, hogy ezen a napon újra kérje fel a magyarországi médiát, hogy hetven másodperc némasággal emlékezzünk meg a második világháború drezdai bombázására is.

1944 őszétől Drezda városát az amerikai és a brit légierő több hullámban bombázta, a tragédia áldozatainak száma pontosan nem ismert, a különféle kutatások 20 000 és 500 000 közé teszik azok számát. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy amíg a számok a mennyiséget mutatják, a minőséget maga az élet adja, amelyből akár egyetlen egy kioltása is pótolhatatlan veszteség.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Kérem Önt, hogy a zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is, kifejezve, hogy a magyarság minden népirtás egyaránt elítél. Mutassuk meg ezekben a vészterhes, puskaporszagú pillanatokban magunknak, német barátainknak és az egész világnak, hogy a magyarság békeszerető nemzet, amely fájdalommal adózik nem csupán a saját, de minden más nép tragédiája előtt.

Egyetértésében bízva,

Tisztelettel:

Vona Gábor
a Jobbik elnöke”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat