HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Vona: a zsidóság után emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is

2015. február 01. 22:05
Hunhír.info

drezda-szenne-egtek-250.jpg1944 őszétől Drezda városát az amerikai és a brit légierő több hullámban bombázta, a tragédia áldozatainak száma pontosan nem ismert, a különféle kutatások 20 000 és 500 000 közé teszik azok számát. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy amíg a számok a mennyiséget mutatják, a minőséget maga az élet adja, amelyből akár egyetlen egy kioltása is pótolhatatlan veszteség.

Menedek - Engdahl

Nyílt levél Áder János köztársasági elnökhöz

A zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is, kifejezve, hogy a magyarság minden népirtás egyaránt elítél.


„Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!


Köztudomású, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából az Ön kérésére némultak el a magyarországi médiumok hetven másodpercre, hogy ezzel a csenddel, némasággal hívják fel a figyelmet a tragédia szörnyűségére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a megszokott, rutinszerű és ezért egyre kevésbé hatásos szónoklatok helyett a társadalom figyelmét alternatív módon hívja fel a felebaráti szeretet fontosságára, az emberi élet mindenek feletti tiszteletére. Arra, hogy az ember - akármilyen vallású, bőrszínű, nemzetiségű - az isteni teremtés koronája.

Február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel német kancellár. Nyilvánvaló, hogy hazánk Németországhoz fűződő viszonya gazdasági, politikai és kulturális értelemben egyaránt létfontosságú. A két nemzet közötti barátság, együttműködés alapfeltétele a magyarság stabil jövőjének. Ismerjünk közös múltunk fekete lapjait, de egyúttal bízunk közös jövőnk fényes távlataiban is. Ebből az apropóból azzal a kéréssel fordulok Elnök Úrhoz, hogy ezen a napon újra kérje fel a magyarországi médiát, hogy hetven másodperc némasággal emlékezzünk meg a második világháború drezdai bombázására is.

1944 őszétől Drezda városát az amerikai és a brit légierő több hullámban bombázta, a tragédia áldozatainak száma pontosan nem ismert, a különféle kutatások 20 000 és 500 000 közé teszik azok számát. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy amíg a számok a mennyiséget mutatják, a minőséget maga az élet adja, amelyből akár egyetlen egy kioltása is pótolhatatlan veszteség.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Kérem Önt, hogy a zsidóság tragédiájára való közös megemlékezés után most közösen emlékezzünk meg a német emberek tragédiájáról is, kifejezve, hogy a magyarság minden népirtás egyaránt elítél. Mutassuk meg ezekben a vészterhes, puskaporszagú pillanatokban magunknak, német barátainknak és az egész világnak, hogy a magyarság békeszerető nemzet, amely fájdalommal adózik nem csupán a saját, de minden más nép tragédiája előtt.

Egyetértésében bízva,

Tisztelettel:

Vona Gábor
a Jobbik elnöke”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat