HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

2015. január 28. 11:15
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

holo.jpgAmint a Mazsihisz honlapjának tegnapi hírcikkéből megtudtuk, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának hetvenedik évfordulója alkalmából tartott helyszíni megemlékezésen Balogh Zoltán kijelentette: „A jövőben meg kell akadályozni, hogy az emberek egyes csoportjait akármilyen alapon megbélyegezzék.” Igen? Akkor hát, ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Merthogy mint megannyi szubtilis kijelentés, ez is kérdőjelekért kiált. Először is, vajon nem tény, hogy vannak a nemzeteken, társadalmakon vagy bárminemű emberi közösségeken belül olyanok, akik magatartásukkal eltérnek az általuk elfogadott normáktól, és ami miatt konfliktusokat gerjesztenek?

Másodszor, ha ezt csupán csak szóvá tesszük, nemcsak magatartásuk, hanem egyben személyük ellen is vagyunk? Példákkal élve: ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, antiszemiták vagyunk? Ha ugyanezt tesszük Gyurcsány Ferencéivel és köreiéivel, akkor pedig magyarellenesek?

Végül harmadszor, mit is értsünk azon, hogy „akármily alapon”? Eszerint teljesen normális, ha az adott közösségbe be nem illeszkedők kasztot alkotnak, s aki ezt nem tartja mégsem természetesnek, az azon nyomban homofóbnak, xenofóbnak, kirekesztőnek, miegymásnak minősül? Ugyanis a fentebb emlegetett megemlékezést megnyitó beszédében Bronislaw Komorowski lengyel elnök kijelentette: „Auschwitz tanulsága, hogy minden gyűlöletet el kell ítélni. Ezen a helyen állva, elítéljük a gyűlölet, az antiszemitizmus és a xenofóbia minden megnyilvánulását.”

Alighanem nincsen rosszabb az efféle megnyilatkozásoknál, éspedig éppen azért, mert nem tisztázzák az általuk kimondott szavak igazi értelmét. Mert maradjunk csak ez utóbbi mondat egyetlen szavánál! Elítélendő a xenofóbia. Magyarul az idegengyűlölet. No de ha ez elítélendő, mint szélsőség ugyebár, akkor ennek párja, az idegenimádat nem? Aki szerint az idegen nem szebb, mint mi, az ezzel máris megveti, megbélyegzi azt, vagy ha netán azt mondja, hogy egyáltalán nem szép, akkor rögvest ellene való erőszakra hangol automatikusan?

De nem szaporítjuk tovább a kérdőjeleket. Csak lakonikusan észrevételezzük, hogy miként tengeren a víz, úgy lett úrra korunk közéletén a kettős mércézés. Merthogy csak két példát vegyünk reá. Ha azt mondjuk, hogy a normálistól eltérő nemi identitásúak ne reklámozzák önmagukat nyilvánosan, gyűlölködők vagyunk velük szemben? Vagy ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték - Dr. Bobula IdaA Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat