HunHír.info

2018. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

2015. január 28. 11:15
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

holo.jpgAmint a Mazsihisz honlapjának tegnapi hírcikkéből megtudtuk, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának hetvenedik évfordulója alkalmából tartott helyszíni megemlékezésen Balogh Zoltán kijelentette: „A jövőben meg kell akadályozni, hogy az emberek egyes csoportjait akármilyen alapon megbélyegezzék.” Igen? Akkor hát, ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Merthogy mint megannyi szubtilis kijelentés, ez is kérdőjelekért kiált. Először is, vajon nem tény, hogy vannak a nemzeteken, társadalmakon vagy bárminemű emberi közösségeken belül olyanok, akik magatartásukkal eltérnek az általuk elfogadott normáktól, és ami miatt konfliktusokat gerjesztenek?

Másodszor, ha ezt csupán csak szóvá tesszük, nemcsak magatartásuk, hanem egyben személyük ellen is vagyunk? Példákkal élve: ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, antiszemiták vagyunk? Ha ugyanezt tesszük Gyurcsány Ferencéivel és köreiéivel, akkor pedig magyarellenesek?

Végül harmadszor, mit is értsünk azon, hogy „akármily alapon”? Eszerint teljesen normális, ha az adott közösségbe be nem illeszkedők kasztot alkotnak, s aki ezt nem tartja mégsem természetesnek, az azon nyomban homofóbnak, xenofóbnak, kirekesztőnek, miegymásnak minősül? Ugyanis a fentebb emlegetett megemlékezést megnyitó beszédében Bronislaw Komorowski lengyel elnök kijelentette: „Auschwitz tanulsága, hogy minden gyűlöletet el kell ítélni. Ezen a helyen állva, elítéljük a gyűlölet, az antiszemitizmus és a xenofóbia minden megnyilvánulását.”

Alighanem nincsen rosszabb az efféle megnyilatkozásoknál, éspedig éppen azért, mert nem tisztázzák az általuk kimondott szavak igazi értelmét. Mert maradjunk csak ez utóbbi mondat egyetlen szavánál! Elítélendő a xenofóbia. Magyarul az idegengyűlölet. No de ha ez elítélendő, mint szélsőség ugyebár, akkor ennek párja, az idegenimádat nem? Aki szerint az idegen nem szebb, mint mi, az ezzel máris megveti, megbélyegzi azt, vagy ha netán azt mondja, hogy egyáltalán nem szép, akkor rögvest ellene való erőszakra hangol automatikusan?

De nem szaporítjuk tovább a kérdőjeleket. Csak lakonikusan észrevételezzük, hogy miként tengeren a víz, úgy lett úrra korunk közéletén a kettős mércézés. Merthogy csak két példát vegyünk reá. Ha azt mondjuk, hogy a normálistól eltérő nemi identitásúak ne reklámozzák önmagukat nyilvánosan, gyűlölködők vagyunk velük szemben? Vagy ha felemlegetjük Kun Béla és körei viselt dolgait, már antiszemiták vagyunk?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat