HunHír.info

2019. Jégbontó hava 17. nap, Zille napja.

Balczó Zoltán: Amiért nem vagyok Charlie...

2015. január 14. 18:39
Hunhír.info

Az Európai Parlament eheti ülésének kezdetén megemlékezett a párizsi tragédia áldozatairól. Ez erkölcsi kötelességünk volt, s a megemlékező elnöki gondolatok után az egy perces néma felállás alatt megrendülten gondoltam a borzalmas kivégzés áldozataira.

Menedék - Baráthosi

A megemlékezés során sokan viselték a Je suis CHARLIE, a Charlie vagyok feliratú fekete kitűzőt, amit az ülésterem bejáratánál vehettek át. Nem tudom, hogy akik viselték, mindnyájan végig gondolták-e, mi mellett tesznek így hitet? Hiszen nem csupán arról van szó, hogy kiállnak a sajtószabadság, a véleménynyilvánítás joga mellett, hanem azonosulnak a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szellemiségével, gyakorlatával. Én is elfogadom, hogy a politikában, a közéletben helye van a humornak, a kifigurázásnak, a gúnynak - jelenjen az meg szöveg vagy karikatúra formájában - és a "kárvallottnak" illik ezt tolerálni. A Charlie Hebdo szerkesztői azonban ennél sokkal tovább mentek el. Rendszeresen és tudatosan, ordenáré módon és provokatívan gázoltak bele vallásos emberek legszentebb érzéseibe, legyen szó akár az iszlámról, akár a kereszténységről. Nem hajlandók tolerálni mások vallási meggyőződését.

Mindez nem menti a fanatikus és kegyetlen gyilkosokat, és együtt érzek az áldozatok családtagjaival, kívánom nekik Isten vigasztaló segítségét. De semmiképpen nem állok be a magukat Charlienak vallók népes táborába.

Facebook

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat