HunHír.info

2018. Jégbontó hava 21. nap, Réva napja.

Megint megkaptuk: pusztabunkók vagyunk

2014. december 25. 14:51
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

orban-karikatura.jpgMégpedig karácsony napján, és ama médiaréteg főgurujától, aki évtizedek óta szakmányban űzi nemzetünk lejáratását külföldön. Paul Lendvairól van szó, aki ezúttal sem tagadta meg önmagát. Valósággal pusztabunkóknak néz bennünket, magyarokat, akik elutasítják a „modernizáció”-t, mint „ezelőtt száz vagy még több évvel”.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Ugyebár aligha szükséges elemeznünk, mit is olvasatában a modernizáció. Olyasmi, ami nélkül amolyan kőkorszaki lények vagyunk csak. E mondatban lehetne talán legtömörebben megfogalmazni Paul Lendvai Néphazugságnak adott interjújának üzenetét. De vegyük csak sorra a benne foglaltakat!

„Az Európai Unió minden csalódással, konfliktussal, önzéssel együtt a modern európai történelem egyik nagy sikere.”

Ugyan mitől, kérdezhetnők. Egy ország kamatrabszolgaságba süllyesztése, egy nemzet naponkénti brüsszeli megalázása siker?

„Brüsszelben, Párizsban, Berlinben alábecsülték, mennyire szétesett állapotban voltak a friss csatlakozó társadalmak, mennyire nem dolgozták fel a nacionalizmust és milyen óriási utat kell megtenniük politikai tapasztalatok nélkül. A közép-európaiak, így a magyarok is túlbecsülték a Nyugat segítőkészségét.”

Fordítsuk csak le ezt magyarra! Bugris bunkók voltunk, kisebbrendűségi komplexusokkal terhelt, szánalmas nép, amelyik csak ácsingózni tudott a szuperművelt nyugatra. Azt hitte, ingyen kapja majd tőle banánt, noha az sehol sincsen így. Meg kell érte dolgozni, de hát ez nekünk nem ment ezúttal sem.

„Senki sem ígérte, hogy az osztrák, olasz vagy német bankok, befektetők karitatív alapon tevékenykednek majd, természetes, hogy nyereséget szeretnének elérni. Nem mintha nem fordult volna elő mohóság, kapzsiság, ügyetlenség, de hát mi lett volna a cseh, a szlovák, a lengyel vagy a magyar gazdasággal külföldi tőke, nyugati bankok nélkül? Ebből az egészből lett végül a kettős kiábrándulás, ellenszenv, irigység és előítélet.”

Ismerős fogalmazás. Ha kivonnánk hazánkból ezúttal a Joe bácsikat, a derék bankárokat, vajh mire mennénk? Maradna a fütyülős barackpálinka meg a bő gatya, nemde?

„A dolgokon nem javít, hogy az osztrák bankok, az Erste vagy a Raiffeisen, amelyek nagy szaktudást és tőkét hoztak Magyarországra, óriási veszteségeket szenvednek el. Az ország közben visszaesik a múltba, ugyanúgy elutasítja a modernizációt, mint ezelőtt száz vagy még több évvel.”

Érdekes egy világ. Úgy látszik, vannak, akiknek az embertömegek lenyúlása „nagy szaktudás”-nak számít. Amiből ha nem kérünk, magunkra vessünk. Akkor hazánk, miként „Kelet- és Közép-Európa majdnem minden állama”, „nacionalista” marad.

„Bármi is lesz Magyarországon, a Nyugat senkinek sem fog biankó csekket adni. A támogatásért újra meg kell majd dolgozni.”

Vagyis minden tál lencsét oda kellene adnunk a szuperművelteknek. Ezt üzeni nekünk Paul Lendvai, az Europäische Rundschau főszerkesztője. És elvárná persze, hogy azt mondjuk hazája nyelvén: „Danke schön.” Igen, itt tartunk, kedves olvasó. Úgy tűnik hát, nehéz név elébe nézünk ezúttal is, bőven lesz kikkel megküzdenünk.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat