HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

A tervezett vasárnapi boltbezárások miatt tömeges elbocsátásokról vizionálnak a nemzetmegbuktatók

2014. december 04. 11:27
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

euro_kicsi.jpgIgen, alighanem ez a lehető legjobb terminus mindazokra, akik valójában nem a kormányt, hanem magát a nemzetet akarják megbuktatni. Akik állandóan aggódnak, ha bármi olyasmi történik, ami ebben őket megakadályozza. De tényleg bármi. Mint akár most az a kormányszándék, hogy a vasárnap igenis ne legyen a bevásárlási láz napja.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Az ATV ma hírcikkének már a címe is beszédes: „Vasárnapi zárva tartás: 20-30 ezer embert rúghatnak ki?” Megtudjuk belőle, hogy Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott egyeztetésen a résztvevők többsége a vasárnapi boltbezárások ellen szavazott, s immáron „harmadik alkalommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel”.

De többségében kikből is álltak a részvevők? – kérdezhetnők. No nem olyan nehéz kibarchobázni őket. Két szagszervezet tagjaiból. A Ligáéból és a „kereskedelmi dolgozóké”-ból. Akiknek nem szent a vasárnap, vagy ha a hét valamelyik napja netán mégis az, akkor minden bizonnyal az előtte való nap. Mint volt ama régi szép fényes szellők idejében. Akik most „úgy vélik, 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés”.

„Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni. A széles körű egyeztetés jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.” Nos, nem tárgyalni kellene a szagszervezetekkel, hanem kész tények elé állítani azokat, azaz szépen bezárni az amúgy is túlnyomórészt selejteket árusító boltokat. Éspedig egyszer s mindenkorra.

Mert ez lenne végre a dolgok természetes rendje. Egyszerűen szégyen, hogy erről egyáltalán írnunk szükséges, hogy nem evidencia: a hét utolsó napja Urunk feltámadásának ünnepe. De ez ünnepet – éppen a legfőbb ünnepet! – nem a bevásárlási láz kell, hogy jellemezze. Legalábbis reméljük, hogy egyre többen vannak ezzel így.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat