HunHír.info

2018. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

A tervezett vasárnapi boltbezárások miatt tömeges elbocsátásokról vizionálnak a nemzetmegbuktatók

2014. december 04. 11:27
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

euro_kicsi.jpgIgen, alighanem ez a lehető legjobb terminus mindazokra, akik valójában nem a kormányt, hanem magát a nemzetet akarják megbuktatni. Akik állandóan aggódnak, ha bármi olyasmi történik, ami ebben őket megakadályozza. De tényleg bármi. Mint akár most az a kormányszándék, hogy a vasárnap igenis ne legyen a bevásárlási láz napja.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Az ATV ma hírcikkének már a címe is beszédes: „Vasárnapi zárva tartás: 20-30 ezer embert rúghatnak ki?” Megtudjuk belőle, hogy Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott egyeztetésen a résztvevők többsége a vasárnapi boltbezárások ellen szavazott, s immáron „harmadik alkalommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel”.

De többségében kikből is álltak a részvevők? – kérdezhetnők. No nem olyan nehéz kibarchobázni őket. Két szagszervezet tagjaiból. A Ligáéból és a „kereskedelmi dolgozóké”-ból. Akiknek nem szent a vasárnap, vagy ha a hét valamelyik napja netán mégis az, akkor minden bizonnyal az előtte való nap. Mint volt ama régi szép fényes szellők idejében. Akik most „úgy vélik, 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés”.

„Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni. A széles körű egyeztetés jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.” Nos, nem tárgyalni kellene a szagszervezetekkel, hanem kész tények elé állítani azokat, azaz szépen bezárni az amúgy is túlnyomórészt selejteket árusító boltokat. Éspedig egyszer s mindenkorra.

Mert ez lenne végre a dolgok természetes rendje. Egyszerűen szégyen, hogy erről egyáltalán írnunk szükséges, hogy nem evidencia: a hét utolsó napja Urunk feltámadásának ünnepe. De ez ünnepet – éppen a legfőbb ünnepet! – nem a bevásárlási láz kell, hogy jellemezze. Legalábbis reméljük, hogy egyre többen vannak ezzel így.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat