HunHír.info

2018. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Megtiltották, hogy a pápa beszédét a Szentföldön nyilvánosságra hozzák

2014. október 30. 17:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

ferenc-papa.jpgLehet ám akárhányszor és akárhány helyen „zsidó-keresztény” ankétot tartani, ha annak végkimenetele viszont sohasem lehet kétséges. Merthogy ugyebár keresztények eleve farkasok és a eleve zsidók bárányok És ha Őszentsége nem így nyilatkozik, akkor jaj neki és báránykáinak.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

„Még június havában fájdalmasan rámutatott egyik beszédében XV. Benedek pápa arra az eldurvulásra és erkölcsök romlására, amely az utóbbi időben Palesztinában úrrá lett és a Szentföld kegyeletes lelkületét tönkretette. Palesztinának az angolok által megbízott zsidó kormányzója és a zionista zsidó állam polgári feje Herbert Samuel megtiltotta, hogy a pápa beszédét a Szentföldön nyilvánosságra hozzák. Ezzel szemben az ottani zsidó lapok elferdítve közöltek egyes részleteket a pápai beszédből és annak kapcsán a különböző rágalmakkal és gúnyos csipkelődzködésekkel vagdosó cikkek áradatát hozzák – melyeket a cenzúra átengedett. Hiába szólalt föl a jeruzsálemi pátriárka és hiába kérelmezte, hogy engedjék meg a pápa beszédének közzétételét, nem is hallgatták meg. Erre Bartassini, Jeruzsálem pátriárkája nyílt levélben tiltakozott a zionista zsidó állam igazságtalan és bántó eljárása ellen, és levelét a cenzúra ellenére közrebocsátotta. »A pápa szavai – írja – igazak, nem túlzóak. Csak ép Palesztinában nem szabad azokat megismerni. Pedig mi a legjobban ismerjük azt a laza erkölcsöt, erkölcstelen divatot, a féktelen mulatozást és szemérmetlenséget, amely legutóbb úrrá lett körülöttünk... Mindennek hatása, hogy a régi egyszerűség, nemes mérséklet, jó erkölcs kipusztul, amely pedig jellemző tulajdonsága volt ezen országnak, és abban úgy a keresztény, mind a mohamedán lakosságnak. ... És mégis alávaló módon lehetetlenné teszik, hogy az erre vonatkozópápai szót megismerhessük! Sőt ezenfelül a zionista orgánumok kiforgatva közölték a Szentatya beszédét és kapcsán sértegették, durva rágalmakat terjesztettek róla, hogy tekintélyét aláássák. Amikor ez ellen határozottan tiltakozunk, egyben kijelentjük, hogy a galád keresztényellenes eljárásnak minden bizonyítéka kezeink között van.«.”

Eddig a hírcikk. S ha valaki azt hinné, idén kelt s netán általunk – eléggé el nem ítélhető módon – csak most felfedezett eseményről szóló, tévedne. Nem. Az idézet, amint első sorából kiderül, XV. Benedek pontifikátusából való, 1921-ből, a rovatunkban oly gyakran idézett Bangha Béla jezsuita atya orgánumából, a Magyar Kultúrából.

Minthogy béke továbbra sincs az Olajfák alatt. Ahhoz ugyanis mindig két fél kell. Aki azt kéri, és aki azt elfogadja. Pitizhet akármennyit az előbbi, ha az utóbbi azt soha nem képes respektálni. Ennyit arról, miért, hogy a historikus annyiszor idéz óhaja ellenére megsárgult lapszámokat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat