HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Megtiltották, hogy a pápa beszédét a Szentföldön nyilvánosságra hozzák

2014. október 30. 17:09
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

ferenc-papa.jpgLehet ám akárhányszor és akárhány helyen „zsidó-keresztény” ankétot tartani, ha annak végkimenetele viszont sohasem lehet kétséges. Merthogy ugyebár keresztények eleve farkasok és a eleve zsidók bárányok És ha Őszentsége nem így nyilatkozik, akkor jaj neki és báránykáinak.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

„Még június havában fájdalmasan rámutatott egyik beszédében XV. Benedek pápa arra az eldurvulásra és erkölcsök romlására, amely az utóbbi időben Palesztinában úrrá lett és a Szentföld kegyeletes lelkületét tönkretette. Palesztinának az angolok által megbízott zsidó kormányzója és a zionista zsidó állam polgári feje Herbert Samuel megtiltotta, hogy a pápa beszédét a Szentföldön nyilvánosságra hozzák. Ezzel szemben az ottani zsidó lapok elferdítve közöltek egyes részleteket a pápai beszédből és annak kapcsán a különböző rágalmakkal és gúnyos csipkelődzködésekkel vagdosó cikkek áradatát hozzák – melyeket a cenzúra átengedett. Hiába szólalt föl a jeruzsálemi pátriárka és hiába kérelmezte, hogy engedjék meg a pápa beszédének közzétételét, nem is hallgatták meg. Erre Bartassini, Jeruzsálem pátriárkája nyílt levélben tiltakozott a zionista zsidó állam igazságtalan és bántó eljárása ellen, és levelét a cenzúra ellenére közrebocsátotta. »A pápa szavai – írja – igazak, nem túlzóak. Csak ép Palesztinában nem szabad azokat megismerni. Pedig mi a legjobban ismerjük azt a laza erkölcsöt, erkölcstelen divatot, a féktelen mulatozást és szemérmetlenséget, amely legutóbb úrrá lett körülöttünk... Mindennek hatása, hogy a régi egyszerűség, nemes mérséklet, jó erkölcs kipusztul, amely pedig jellemző tulajdonsága volt ezen országnak, és abban úgy a keresztény, mind a mohamedán lakosságnak. ... És mégis alávaló módon lehetetlenné teszik, hogy az erre vonatkozópápai szót megismerhessük! Sőt ezenfelül a zionista orgánumok kiforgatva közölték a Szentatya beszédét és kapcsán sértegették, durva rágalmakat terjesztettek róla, hogy tekintélyét aláássák. Amikor ez ellen határozottan tiltakozunk, egyben kijelentjük, hogy a galád keresztényellenes eljárásnak minden bizonyítéka kezeink között van.«.”

Eddig a hírcikk. S ha valaki azt hinné, idén kelt s netán általunk – eléggé el nem ítélhető módon – csak most felfedezett eseményről szóló, tévedne. Nem. Az idézet, amint első sorából kiderül, XV. Benedek pontifikátusából való, 1921-ből, a rovatunkban oly gyakran idézett Bangha Béla jezsuita atya orgánumából, a Magyar Kultúrából.

Minthogy béke továbbra sincs az Olajfák alatt. Ahhoz ugyanis mindig két fél kell. Aki azt kéri, és aki azt elfogadja. Pitizhet akármennyit az előbbi, ha az utóbbi azt soha nem képes respektálni. Ennyit arról, miért, hogy a historikus annyiszor idéz óhaja ellenére megsárgult lapszámokat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat