HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

Tompó testvér könyvbemutatója

2014. október 29. 14:43
Hunhír.info

ifj-tompo-laszlo250.jpgHírportálunk főmunkatársa, Tompó testvér „Mélyszántás. Történelmünk titkai” című történelmi tanulmánykötete bemutatójára október 30-án kerül sor.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Helyszíne műve megjelentetője, a Két Hollós Könyvkiadó boltja (1081 Budapest, Kenyérmező u. 3/a.), kezdési időpontja pedig 18 óra. A rendezvényen köszöntőt mond a kiadó, Sárosi Zoltán, valamint Raffay Ernő történész, a mű fülszövegének írója és Pap Gábor művészettörténész, végül az estet a szerző zárja gondolataival.

Műve ajánlásaként álljon itt Raffay Ernő által írott fülszövege:

„Trianon, azaz a Magyar Királyság területi egysége megszüntetésének messzebb vezető, ma élő magyarok előtt legtöbbször ismeretlen okait kutatja e könyvében ifj. Tompó László, a fiatal magyar, katolikus gondolkodó. Művében – amely tanulmányok füzére – nem csak összefoglalja, hanem igen széleskörű forrás- és szakirodalmi ismeretek alapján elemzi is az éppen vizsgált okcsoportot.

Elemzései s mindenekelőtt fontos következtetései a jelenlegi, kétágú baloldali (azaz szocialista és liberális) történetírás munkáihoz szokott olvasót több síkon is meglephetik. Ifj. Tompó László ugyanis nem ismeri a „politikailag korrekt” (azaz egyes társadalmi-nemzeti-vallási csoportok érdekeit tudatos elhallgatással, helyenként manipulálással védő) szempontokat – ehelyett teljes körű ismeretanyaggal fölvértezve, a tudományos kutatásban létező legnagyobb szakmai bátorságot alkalmazza. E módszer nélkülözhetetlen a témáihoz: földolgozza a kereszténység, valamint a keresztény magyar nemzetállam ellen föllépő izraelita-zsidó körök tevékenységét, mind a nemzetközi, mind a magyar történelemben. Komoly összefüggésrendszer bontakozik ki a pártatlan olvasó szemei előtt: Trianon egyik legmélyebb ok-rendszerét ismerhetjük meg. Elemzően mutatja be az 1918-1919-es évek hazai fejleményeit: a magyarországi balos szerveződések származási helyeit és tevékenységi köreiket; azokat a (nemzetközi életben már kialakult, sőt: kifinomodott) módszereket, amelyekkel a naivan liberális, emiatt gyanútlan magyarság védekezésre képtelenné vált saját országában. Abban az országban, amelyet ősei fegyverrel szereztek, az utódok pedig előzetes és tudatos, politikát, kultúrát és szellemet romboló, megosztó munka következtében elveszítettek. A Magyar Királyságot tönkretevő csoportok között olvashatunk a zsidóság radikálisan keresztényellenes csoportjairól, s az ezzel a társasággal összefonódó radikális szabadkőművességről, s megismerkedhetünk például az erdélyi román bankok magyar birtokokat megszerző tevékenységével.

Ifj. Tompó László munkájában sokat olvashatunk legnagyobb magyarjainkról: Prohászka Ottokárról, Bangha Béláról, Tormay Cécile-ről és a többiekről. Szemmel láthatóan – s ebben is egyet kell értenünk a szerzővel –, a talán legnagyobb magyar gondolkodónak a Jézus Társaságbeli szerzetest, Bangha Bélát tartja, akitől ifj. Tompó László megtanulta az országot szétzúzó nagyobb okcsoport, okrendszer együttlátását és értékelését.

Hasznos könyvet tart kezében az Olvasó...”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mesék Mátyás királyról
Mesék Mátyás királyról
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat